25 Ocak 2010 Pazartesi

Kim gidecek ?

Galatasaray'da transfer harekatı tam manasıyla arap saçına dönmüş durumda. İç ve dış basına yansıyan haberlere göre Galatasaray Dos Santos transferini bitirdi, fakat tek kalan pürüz Galatasaray'ın takımda 1 yabancı oyuncu için yer açmasına kaldı. Takımda gönderilebilecek yabancı kadrosunun tek neferi olan Linderoth'un, Jo transferi sebebiyle gönderilmesi fakat takımın transfer harekatının da bitmemiş olması resmen karışıklığa sebep olmuş durumda. Aslında Galatasaray cephesinde gönderilecek isim sezon başından beri belli: Nonda. Fakat Baros'un sakatlığına, Jo'nun da Avrupa Liginde forma giyemiyecek olması eklendiğinde takımın Avrupa Liginde oynayabilecek tek santrafor'u Nonda kalıyor. Yeni bir santrafor alınsa bile 1 aydan az bir süre kalan Avrupa Ligi maçlarına kadar takıma adaptasyonu vb. durumlar söz konusu olacağı için Nonda şu an için Galatasaray'da mecburi olarak kadroda bulunması gerekn oyuncu konumuna gelmiş durumda.
Takımın yabancılarına bakıldığında aslında akla başka bir isim daha gelemiyecek olmasına rağmen, takımdan ayrılacak isimin Kewell olduğu da konuşulan ve basına yansıyanlar arasında. Mantıken bakıldığında sakatlığı sebebiyle büyük ihtimalle sezonun 2. yarısının büyük bir bölümünde forma giyemiyecek olan, sezon sonunda sözleşmesi biten ve daha sözleşme imzalamamış olan, ayrıyetten de sözleşmesinde sakatlık durumunda fesh edilebilir maddesi bulunana bir futbolcunun gönderilmesi gayet normal karşılanabilir. Fakat gönderilmek istenen isim takıma 1,5 senedir abilik yapan, taraftarın sevgilisi ve takımı için gerekirse defans gerekirse forvet olabilen bir oyuncu olunca mantık aranmaması da gerekir.
Eğer alınan oyuncu Dos Santos ise Nonda'nın gönderilmesi büyük hata olur ki, bunun anlamı Galatasaray'ın Avrupa Liginde Baros dönene kadar forvetsiz oynayacağı manasına gelir. Eğer ki Kewell gönderilirse bu da Galatasaray yönetiminin; taraftarın büyük bir kısmının Arda'dan bile daha çok sevdiği bir oyuncuyu gönderdiği için kendi ipini çektiği manasına gelir. Galatasaray yönetimi eğer ki Kewell'i göndermek akıllarından bile geçmediyse acilen çıkıp bir açıklama yapmalı ki taraftarın daha fazla tepkisini çekmesin, diğer yandan da yollanacak oyuncuya göre hareket etmeli. Fakat transfer sezonunun bitmesine az bir süre kalmış olması Galatasaray yönetiminin sıkıntılı günler geçireceği manasına geliyor.

1 yorum:

  1. blogunuzu takip ediyorum, ancak iki ucu boklu değnek tabirinizi son derece argo buluyorum, bunun yerine başka deyimler bulmanız daha hoş olabilirdi. iyi günler

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails