10 Ocak 2010 Pazar

Hi. I'm Lewis Hamilton

Lewis Hamilton'un kendisini F1'e taşıyan Ron Dennis ile ilk karşılaşması ve F1'e giden yolun başlangıcına dair ufak hikayesi:

10 yaşında ki Lewis, kazandığı bir turnuvanın ödül töreninde Ron Dennis ile karşılaşır ve yanına giderek "Hi. I'm Lewis Hamilton. I won the British Championship and one day I want to be racing your cars." (Merhaba ben Lewis Hamilton. İngiltere şampiyonası'nı kazandım ve gelecekte bir gün sizin araçlarınızla yarışmak istiyorum'.) der. Ron Dennis'in cevabı ise ilginçtir "Phone me in nine years, we'll sort something out then." ( Beni 9 yıl sonra ora, bu tip şeyleri o zaman düşünürüz) resmen büyüde gel karşıma der Ron Dennis. 3 yıl (1998) sonra, Lewis Hamilton Süper One serisini ve 2. İngiltere şampiyonluğunu kazandıktan sonra, bu sefer arayan Ron Dennis'tir. Lewis'e sponsorluk anlaşması önerir ve kendisini Mclaren bünyesine alarak önüne F1'e kadar uzanacak parlak geleceğin kapılarını açar.


Lewis'in F1'e geçmeden önceki senesinde Gp2'de şampiyonluğunu çok önceden ilan etmiş olmasına rağmen geriye düştüğü Türkiye Gp'de yarışı bırakmaz ve müthiş tırmanış sergiler, ertesi sezon F1de yapacaklarının habercisi gibi bir yarış çıkartır:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails