16 Ocak 2010 Cumartesi

Gökhan Ünal, Fenerbahçede

Son günlerde basında sürekli dile getirirlen, ayrıntıları tartışılan transfer gün içinde sonuçlandı ve Fenerbahçe, Trabzonspor ile 3,5M€ + Burak Yılmaz karşılığında anlaşarak golcü futbolcuyu renklerine bağladı. Bu transfer sonucunda kazanan kim oldu, ardında yatan gerçekler nelerdir sorularıda transferin sonuçlanmasıyla birlikte tartışılır oldu. 2 cepheyede ayrı ayrı bakacak olursak.

Fenerbahçe, Kazım'ın kadro dışı bırakılması ve Semih'in de klüp içinde bazı sorunları olması sebebiyle forvet hattında; bir türlü istikrar yakalayamamış olan Guiza ve sezonun formsuz ismi Deivid'e kalmıştı. Elinde zaten Guiza varken ve takım tek forvet oynarken yabancı hakkını forvet hakkından yana kullanmak istememiş olan Fenerbahçe için Gökhan zaten akla gelebilecek 2-3 futbolcu arasında yer alıyordu. Fenerbahçe bu transferle sonucunda; Türkiye liginde kendini kanıtlamış bir forveti renklerine kattı, ayrıca apar topar bir yabancı getirip hem yüksek bonservis bedelleri hemde uyum sorunu gibi form düşüklüğüne sebep olabilecek durumlardan kaçınmış oldu. İşin diğer bir yanı ise 3 sene önce tüm 3 büyüklerin gözlerini diktiği Gökhan Ünal - Mehmet Topuz ikilisini de tekrardan biraraya getirmiş oldu. Kayseri'deyken almak istese 5-6M€'dan aşağı bir fiyata alamayacağı Gökhan'ı da 3,5M€'ya getirmiş oldu. Ayrıca Fenerbahçe bu transferle birlikte, yabancı hakkı dolduğu için yerli oyunculara yönelmiş durumda olan Galatasaray'ı da Sercan Yıldırım'a mecbur bırakmış durumda oldu.

Trabzonspor, sezon başından beri formsuzluk çeken forvet hattına Gutierrez'i transfer etmesinden sonra Gökhan Ünal takımın 3. ve formsuz forveti konumuna düşmüştü. Takımda 1 sene daha tutmaya kalktıkları vakit bedelsiz olarak takımdan ayrılacak bir oyuncu karşılığında da 3,5M€ + Burak Yılmaz'ı aldılar. Burak Yılmaz tamamen bir kapalı kutu olsada, Şenol Güneş ısrarla kendisini istediğine göre bir bildiği var demek ki. Ayrıca uzun zamandır mali yokluklar nedeniyle Fatih Tekke'yi takıma getiremeyeceklerinden bahseden Trabzonspor yönetimi, Gökhan'dan kazandığı parayla Fatih'i de takıma geri kazandırıp, taraftarlarını memnun da edebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails