27 Ocak 2010 Çarşamba

6+2

Yabancı kontenjanı ne zaman artsa bu hakkı sonuna kadar kullanan ve bu hakla yetinemeyen klüp hep Fenerbahçe olurdu. Öyle ki yabancı transfer edebilmek için elinde ki yabancıların sözleşmelerini fesh etme olayını da ülkemizde en sık yapan klüp olmuştu. Petkov, Luciano, Fabiano Lima, Appiah, Edu... gibi isimler gelicek yeni yabancılara yer açabilmek amacıyla elden çıkarılmak zorunda kaldılar. Turkcell Süperlig'de yer alan klüpler içinde 6+2'nin aynı anda oynayabilecek olan 6 tanesini en çok sahada tutan takımda her zaman Fenerbahçe olmuştur. Öyle ki yanda oturacak 2 yabancının kim olucakları bile sıklıkla spekülasyon kaynağı oldu.
Beşiktaş'ta ise durum bir hayli ilginçti, 2 sezon öncesine kadar yabancı sınırlamasına pek takılmayan bir takım görünümü veren Beşiktaş sorunlar Seriç transferiyle başladı resmen. Transfer edilen Seriç'in yabancı hakkı açılamaması nedeniyle, 1 resmi maça bile çıkamadan gönderilmesinin ardından Beşiktaş'ta yabancı hakkını tam anlamıyla kullanmaya başladı. Bu sezon başında sakatlanan Delgado'nun sözleşmesini askıya alarak Tabata'yı transfer edebildi. Ve mevcut durumda iyileşmiş olan Delgado'nun dönmesiyle de Beşiktaş yine bir yabancısını mecburen göndermek durumunda kalıcak.
Galatasaray ise 6+2'nin yettipte arttığını düşünen bir çizgide ilerliyordu ta ki bugüne kadar. 6+2 yasası çıktığından beri geçen sezona kadar hakkını asla tam manasıyla kullanmadığı gibi sahayada 6 yabancıyla çıktığı çok az görülüyordu. Öyle ki diğer klüplerin yabancı sınırlaması kalkabilir, daha esnek olabilir tarzı yaklaşımlarına her zaman gülüp geçti Galatasaray taraftarı 6+2 bile fazla azaltılmalı diyenler bile oldu. Ama bu Dos Santos transferi sonucunda 9 yabancıya ulaşan ve elindeki yabancılardan birini göndermesi gerekn Galatasaray tam manasıyla köşeye sıkışmış durumda. Daha önce rakipleri benzer durumlarda kaldığında gülüp geçen, bizim takımımızı Türkler sırtlar yabancıya gerek yok diyen Galatasaray taraftarı ise büyük bir sınavla karşı karşıya kalmış durumda.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails