9 Ocak 2010 Cumartesi

Afrika Uluslar Kupası 2010

Afrika Uluslar Kupası yarın yapılacak olan Angola-Mali maçıyla birlikte başlıyor. Pek çok klüp takımının gözü bu turnuvada olucak; bazıları turnuvaya katılmış oyuncularının nasıl bir performans sergileyeceğini izlemek için, bazılarının ki ise ara transfer döneminde kadrolarına katabilecekleri oyuncuları izlemek için.

Kupayı grup grup ele alıcak olursak:
A Grubu:
Angola-Mali-Malawi-Cezayir
Malawi bu grubun zayıf halkası durumunda çıkma ihtimali en düşük olan ekip. Kadrosunda, Avrupada top koşturan pek çok yıldız oyuncu olan Mali bu grubun en büyük favorisi, çıkacak diğer takım için Cezayir daha avantajlı gibi dursa da Angola'nın ev sahibi olmanın avantajı sayesinde Cezayirin üzerinde yer alması muhtemel.
B Grubu:
Fildişi Sahilleri-Burkina Faso-Gana-Togo(turnuvadan çekildi)
Togo'nun turnuvadan çekilmesiyle birlikte bu grup 3 takımlı bir gruba dönüşmüş durumda, turnuvanın 2 güçlü ekibi olan Gana ve Fildişi Sahilleri'nin arasında Burkina Faso'nun işi çok zor gibi görünüyor.

C Grubu:
Mısır-Nijerya-Mozambik-Benin
Son iki şampiyonanın galibi ve bu turnuvanın da favorileri arasında gösterilen Mısır, grubununda mutlak favorisi durumunda. Nijerya'da grubun diğer 2 takımına göre bariz avantajlı durumda. Büyük bir aksilik olmazsa gruptan Mısır, Nijerya 1-2 şeklinde çıkarlar.

D Grubu:
Kamerun-Gabon-Zambiya-Tunus
Grubun favorisi, turnuvada ki en güçlü takımlardan da biri olan Kamerun. 2.lik bakımından en çekişmeli olması beklenebilecek grupta diğerlerine göre daha avantajlı gibi görünen takım ise Tunus.


Grup mücadelerinin ardından ise:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails