28 Haziran 2010 Pazartesi

Ödeşme


1966 Dünya Kupası Finalinde, Batı Almanya - İngiltere maçının uzatma dakikalarında Geoff Hurst'un direkten dönüp yerden seken şutu hakem tarafından gol olarak değerlendirilmiş, İngiltere bu gol sayesinde 3-2 öne geçtiği maçı, 4-2 kazanarak tarihindeki tek Dünya Kupası başarısına ulaşmıştı.



2010 Dünya Kupasında, İngiltere ve Almanya bu sefer ilk eleme turunda karşılaştılar. Maç 2-1 giderken Lampard'ın ceza sahası dışından şutu direkten, çizginin içine daha sonrada tekrar direğe çarparak kalenin dışına sekerek kalecinin ellerinde kaldı. Bu karardan sonra İngiltere'nin aklı o pozisyonda kalır ve oyundan düşer. Maçı Almanya 4-1 kazanarak, İngiltere karşısında tarihin en farklı skoruna ulaşır.


1966'da yaşanan pozisyon daha sonra bilgisayar simülasyonları ile incelenerek gol olmadığı kanıtlandı. Fakat hakemin verdiği gol kararı ile kupa İngiltere'nin ellerinde yükseldikten sonra kararın yanlış olduğunun anlaşılması sadece spekülasyonlara son vermiş oldu.
Bu Dünya Kupasında yaşanan pozisyonda ise, top bariz şekilde çizgiyi geçmiş olmasına rağmen hakem golü vermedi. 2 dk içinde attığı 2 golle beraberliği yakalıyacak olan İngiltere belki maçı kopartabilecekti, fakat akılları pozisyonda kalınca Alman disiplini ile başa çıkamadılar ve farklı mağlubiyet geldi.

Sonuç olarak 44 yıl sonra, çizgiyi geçen gol tartışmalarında Almanya, İngiltere karşısında beraberliği sağlamış oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails