11 Haziran 2010 Cuma

Güney Afrika:1 - Meksika:1 (A grubu)




GÜNEY AFRİKA: 1 - MEKSİKA: 1 Stat: Soccer City

Hakemler:
Ravshan İrmatov (Özbekistan), Rafael İlyasov (Özbekistan), Bakhadyr Kochkarov (Kırgızistan)

Güney Afrika:
Khune - Gaxa, Khumalo, Mokoena, Twhala (Dk. 46 Masilela) -
Letsholonyane, Tshabalala, Pienaar (Dk. 83 Parker), Dikgacoi, Modise - Mphela

Meksika:
Perez - Rodriguez, Salcido, Osorio - Juarez, Rafael Marquez, Torrado, Aguilar (Dk. 55 Guardado) - Franco (Dk. 73 Hernandez), Vela (Dk. 69 Blanco), Dos Santos

Goller:
Dk. 54 Tshabalala (Güney Afrika) Dk. 79 Marquez (Meksika)

Sarı kartlar:
Dk. 18 Juarez, Dk. 57 Torrado (Meksika), Dk. 27 Dikgacoi, Dk. 70 Masilela (Güney Afrika)


Maça Meksika çok hızlı başladı.İlk düdükten itibaren top hakimiyeti Meksikadaydı.Bu hakimiyet ile birlikte tempoyu arttırınca Güney Afrika 10 dakika boyunca yarı sahasından doğru düzgün çıkamadı.Bu 10 dakikalık dilimde Dos Santos ile çok net bir pozisyonu değerlendiremeyen Meksika baskısını iyice arttırdı.Bu baskı ve tempoya dayanamayan Güney Afrika ilk 10 dakikalık dilimde sadece 2 kere topla çıkabildi.Onların birini çok kötü bir ortayla, diğerini ise hızlı verilen pasla harcadılar.Dakikalar 15'i gösterdiğinde Meksika kullandıkları köşe vuruşu sonrası Franco'nun kafasıyla gole yaklaştılar.

Bu kornerden sonra Güney Afrika top yapmaya başladı.Güney Afrika'dan beklenen o seri paslaşmaları yaptıkça giderek Meksika kalesine yaklaştılar.17. dakikada o seri paslar sonucu Meksika tehlike doğuracak bir noktada faul yapmak zorunda kaldı.Bu serbest vuruşu Pineaar çok kötü kullandı ve auta yolladı.Bu dakikadan sonra oyundaki tempo ilk dakikaların aksine biraz düşmüştü.Yalnız Meksika özellikle Güney Afrika'nın top kayıpları sonucunda tehlikeli ataklar yapmaya devam ediyordu.Bunlardan birisinde Dos Santos 2 ye 2 giderken güzel sayılabilecek br şut gönderdi ve topun biraz fazla dönmesiyle Meksika golü kaçırmış oldu.Bu pozisyondan 2-3 dakika sonra ise bu sefer Güney Afrika paslaşarak hızlı bir şekilde kontra atağa çıktı.Sağ kanada atılan güzel ara pasına Mphela karışmasa belki Güney Afrika golü bulabilecekti.

Bu pozisyonlardan sonra maç biraz sıkıcı hale gelmeye başladı.Genellikle orta saha mücadelesi şeklinde geçmeye başladı.GüneyAfrika biraz oyunu dengelemeyi başardı ama bir türlü istediği atakları yapamadı.Meksika bir anda Vela'nın güzel pasıyla Franco ile gole çok yaklaştı.Yavaş vurmasının da etkisiyle kaleci kolaylıkla engelledi.1-2 dakika sonra bu sefer Vela ile gole yaklaştılar.Orta-şut karışımı bir vuruşla Güney Afrika kalesinde tehlike yarattılar.Meksika özellikle 30. dakikadan sonra bulduğu bu iki pozisyona bir yenisini daha ekledi.Dos Santos sol taraftan gelerek güzel bir vuruş çıkardı ama top savunmaya çarptı ve Meksika kornr kazandı.İlk yarının sonlarına doğru Meksika Franco ile yeniden gole çok yaklaştı ama Franco'nun kafa vuruşu iyi değildi.Güney Afrika ilk yarıdaki tek tehlikeli pozisyonunu 45. dakikada Tshabalala'nın ortasına Mphela'nın zamanlama hatasıyla vuramamasıydı.

İlk yarı sona erdiğinde ön plana çıkan oyuncular Meksika'da Dos Santos, Güney Afrika'da ise Tshabalala idi.İlk yarıda Meksika bir ara topa %70 dolaylarında sahipti.Güney Afrika daha fazla kendi yarısında bekledi.Meksika'nın 4 gol pozisyonu, Güney Afrika'nın 1 tane tehlikeli olabilecek pozisyonu vardı.


İkinci yarı başladığında zannedersem herkes Meksika'dan ilk yarıdaki gibi bir başlangış bekliyordu.Ama tam tersi oldu.Meksika sürekli top kayıplarıyla hücumda bir türlü organize olamadı ve Güney Afrika hafiften gelmeye çalışıyordu.Meksika o kadar kötü gidiyordu ki Javier Aguire erken bir değişiklik yapmayı düşündü.Yalnız biraz geç kaldı.Çünkü Meksika'nın top kaybını iyi değerlendiren Güney Afrika kendisinden beklenildiği gibi hızlı çıkarak topu Tshabalala'a aktardılar.Topla birlikte ceza sahasına gire Tshabalala güzel bir vuruşla 2010 DÜnya Kupası'ndaki gol perdesini açmış oldu.Bu golden sonra Gğney Afrika'nın direnci daha da arttı.Meksika ikinci yarıdaki dağınıklığına devam ediyordu.60.dakikada Dos SAntos güzel bir vuruş çıkardı ama kaleci iyi çıkardı.65 ile 70 arasında Güney Afrika çok net iki pozisyon buldu.İki pozisyonun da kahramanı Modise idi.Modise bunlardan birini atsa Güney Afrika çok rahatlayacaktı ama değerlendiremedi.Güney Afrika 70 ile 79 arası direncinin artmasıyla yarı sahasını iyi kapattı ve Meksika'nın tüm ataklarını karşılamayı becerdi.Ama Bir atakta ofsayt taktiğini iyi yapamamaları sonucu 3 Meksikalıyı boş bıraktılar ve bu 3lüden biri olan Marquez güzel vuruşla 1-1 eşitliği sağladı.Bu dakikadan sonra her iki takımda tempoyu düşürdü ve karşı takımın hatasını beklemeye başladılar.Yalnız bir pozisyonda maç Güney Afrika'ya gelmişti ama direk izin vermedi.Mphela atılan uzun topu takip ederek Meksikalı defans oyuncularının da hatasıyla pozisyona girdi.Ama dediğimiz gibi direğe takıldı.

İlk yarıdaki oyunla Meksika ikinci yarıdaki oyunuyla da Güney Afrika galibiyeti haketmişti.O yüzden beraberlik adil bir sonuç oldu.Yalnız maçın sonundaki pozisyonda direk izin verseydi şu anda Bafanalar bayram yapacaktılar.Olmadı işte.Maçın genelinde Dos Santos, Vela, Modise ve Tshabalala beğendim.

Grubun ikinci maçı Uruguay - Fransa açılış maçının ilk yarısındaki tempo ile oynanmasını diliyorum.İnşallah seyir zevki yüksek bir maç olur.Heyecanla bekliyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails