9 Haziran 2010 Çarşamba

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası A Milli Takım Aday Kadrosu


2010 FIBA Dünya Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak olan Türkiye bugün aday kadrosunu açıkladı.İsterseniz kadroya göz atalım.

Cenk Akyol, Cevher Özer, Engin Atsür, Ender Arslan, Kerem Gönlüm, Kerem Tunçeri, Sinan Güler, Oğuz Savaş, Ömer Aşık, Ömer Onan, Semih Erden, Fatih Solak, Evren Büker, Ersan Ilyasova, Hidayet Türkoğlu.

Kadroya baktığımızda ilk göze çarpan isim Cenk Akyol.Koç Bogdan Tanjevic bası toplantısında Cenk hakkında olan düşüncelerini uzunca açıkladı.Daha önce cezalandırdığını, 25-30 dakika süre alacağı bir takımda oynaması gerektiğini ve daha çok sorumluluk alıp oyununu geliştirmesi gerektiğini söyledi.Ama Cenk'in kendisini değil manejerlerini dinlediğini söyledi.Yalnız bu sezon İtalya'nın Air Avellino takımında iyi performans göstermesi üzerine çağrıldığını söyledi.Bu şansı kendisinin yarattığını ifade etti.Bu konuda Tanjevic'e hak veriyorum.Sonunda Cenk de anlamıştır diye düşünüyorum.

Diğer dikkat çekmek istediğim isim Fatih Solak.O'nun basketbol oynama isteğine, mücadelesine diyecek lafım yok ama neden kadroya çağrıldığını anlamakta zorlanıyorum.Milli takım için yeterli düzeyde değil benim düşünceme göre.

Basın toplantısında Turgay Demirel bir konuya da açıklık getirdi.Bizim de daha önce duyurduğumuz referandum tarihi ile final maçı tarihinin çakışması bir nebze çözülmüş gibi.Özel bir izinle bu işin halolacağını belirtti.Bir aksiliğin söz konusu olmadığını da söyledi.

Basın toplantısında birşey de ağızlardan kaçtı.Bogdan Tanjevic sağolsun.Bazı yabancı oyuncularla görüşüyorlarmış.Eğer bu görüşmelerden sonuç alınırsa bu yabancı oyuncuyu Türk statüsünde oynatılacağı açıklandı.Merakla bekliyoruz kim bu yabancı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails