19 Haziran 2010 Cumartesi

B Grubunda 3.Maçlar Öncesi Olasılıklar



B grubunda 2.maçlar oynandı ve 2.maçlar sonucunda oluşan puan durumu şu şekilde;


Arjantin 5 1 +4 6

G.Kore 3 4 -1 3

Yunanistan 2 3 -1 3

Nijerya 1 3 -2 0



Bu grupta beklenildiği gibi Arjantin 2 de 2 yaparak büyük olasılıkla lider olarak çıkacak.Yalnız 2 maçta oynanılan oyun bazı kesimleri memnun etmedi.Özellikle defans bölgesinde yaşanılan sorun biraz korkutuyor.Arjantin 5-0-5 taktiği ile orta sahası güçlü ve top yapan bir takımla karşılaştığında sorun yaşayabilir.Belki de o zaman geldiğinde Maradona taktikte değişiklik yapar ve bu kadrosuyla mutlu sona ulaşır.Grupta ki diğer 3 takıma baktığımızda en iyi performans gösteren ve gruptan çıkması en adil takım Güney Kore.G.Kore özellikle Yunanistan karşısında iyi futbol oynamış, Arjantin karşısında da 2.yarıda etkili olmaya çalışmışlardı.Bu oyunlarıyla çıkmayı hak ediyorlar.Özellikle Yunanistan’ı ve Nijerya’yı gördükten sonra.


İsterseniz olaslıklara bir bakalım;


Arjantin Yunanistan’ı yenerse;


Arjantin 1. olarak çıkacak.Oynanacak diğer maçta Güney Kore puan alırsa Güney Kore çıkacak, eğer Nijerya 1-0 bile kazansa Nijerya 2. çıkacak.


Arjantin ile Yunanistan berabere kalırsa;


Arjantin yine grup birinci olacak.Diğer maçta Güney Kore puan alırsa Güney Kore, Nijerya’nın kazanması durumunda ise gruptan çıkacak 2. takım Yunanistan olacak.

Şunu da belirtelim.Eğer her iki maç da aynı skorla berabere biterse G.Kore 2. olarak çıkacaktır.Eğer G.kore – Nijerya maçı 0-0 berabere, Arjantin – Yunanistan maçı 2-2 berabere biterse,bunun türevleri de dahil, o zaman Yunanistan 2. olarak çıkacaktır.Yani atılan her gol 2. olarak çıkacak takımı belirleyecektir.


Yunanistan Arjantin’i yenerse;


Arjantin ve Yunanistan 6 puan olacak.Diğer maç berabere bitmesi veya Nijerya’nın yenmesi durumunda gruptan Arjantin ve Yunanistan çıkar.Tabiki Yunanistan’ın kaç farkla yendiğine bağlı olarak 1. ve 2. belli olcaktır.Bu konuda Arjantin avantajlı.Çünkü Arjantin’in +4, Yunanistan’ın ise -1 avarejı var.Eğer G.Kore ve Yunanistan aynı skorla kazanırlarsa o zaman gruptan G.Kore çıkar.Her ikisinin yenmesi durumunda elde edilecek fark büyük önem taşıyor.Bu konuda da Yunanistan avantajsız bir durumda.Çünkü G.Kore Njerya’ya birden fazla gol atabilir ama Yunanistan Arjantin’e kaç gol atar orası muamma.


Benim tahminim;


Nijerya – Güney Kore: Güney Kore galip


Yunanistan – Arjantin: Arjantin galip


Oluşacak Puan durumu;


Arjantin 9

G.Kore 6

Yunanistan 3

Nijerya 0


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails