26 Mart 2010 Cuma

Zirve Rüzgarları

Bursaspor sezona Avrupa Kupalarına katılma hedefiyle girmişti. Geçen sezon Avrupa'ya gitmeyi ucu ucuna kaçıran Bursaspor, sezon başında bütün yatırımlarını bu yönde yaptı. Ertuğrul Sağlam'ın geçen sene oturttuğu sistemi bozmadan üstüne düşük maliyetli fakat yüksek performanslı oyuncularla takviye yaparak sezona hazır bir şekilde başladılar.
Sezon başından itibaren zirveyi yakından takip eden ve puan farkının açılmasına izin vermeyen Bursaspor, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın puan kaybettiği haftalarda arkadan sessizce yaklaşıp birden liderliğe oturdu. Tabiki bunu rakiplerin puan kayıplarına veya tesadüfe bağlamak Bursaspor'a hakaret olur, çünkü takım sezon başından beri istikrarlı ve oturmuş oyun yapısıyla güzel ve sonuca giden bir oyun ortaya koyuyor.
Takım sezon başından beri şampiyonluk lafını ağza almayarak, hedeflerinin Avrupa Kupalarına katılmak olduğunu söylesede, taraftarlar şampiyonluk şarkılarına başlamış durumda. Futbolcular ne kadar şampiyonluktan konuşmayarak bu strese girmekten kaçınsalarda, son haftalarda takım galip gelmek zorunda olmalarının stresini yaşıyor.
Manisa maçında öne geçtikten sonra orta saha ağırlıklı bir futbola dönülüp skorun korunmaya çabalaması ve Denizlispor maçınının son dakikalarında maç 2-0'ken şampiyonluk şarkılarıyla birlikte maçı hafife aldıkları dakikada maçın 2-1 e gelmesi ve takımın elinin ayağının dolaşmasıda buna büyük bir kanıt durumunda.
Zirvede rüzgarlar sert eser; çünkü göz önünde olan takımlar, zaten eleştiri üzerine kurulmuş olan spor medyasının, eleştiri oklarından kurtulamazlar ve eleştirilerde alışık olmayanlar üzerinde gereksiz stres ve heyecana sebebiyet verir. Bursaspor eğer sezon başında oynadığı sakin, kendine güvenen futbola geri dönemezse; kaybedeceği 1 puan bile gereksiz bir heyecana sebebiyet olabileceğinden dolayı bir çığ gibi büyüyerek birden bir düşüşe sebebiyet verebilir. Önlerinde ki Sivasspor örneğine bakarak ders alabilirse eğer sezon sonunda çok rahat bir şekilde şampiyon olarak amaçlarına ulaşabilirler.

Bursaspor'a yapılan en büyük ayıp ise bu hafta federasyon tarafından yapılan ayıptır. Hangi ligde, ligin liderinin pazartesi ve cuma günleri maç yapıldığı görülmüş ki? Bu da TFF'nin Bursaspor gerçeğini hala idrak edemediği veya idrak etmek istemediği manasına geliyor.
Bursaspor'un bundan sonra kolay ve avantajlı bir fikstürü yok .
İstanbul BŞB - : - Bursaspor
Bursaspor - : - Antalyaspor
Gençlerbirliği - : - Bursaspor
Bursaspor - : - Gaziantepspor
Galatasaray - : - Bursaspor
Bursaspor - : - Kayserispor
Ankaraspor - : - Bursaspor
Bursaspor - : - Beşiktaş

Bugün oyananıcak İBB maçı, Bursa için dönüm noktası olabilecek bir maçtı. Fakat İBB'nin dün yaşanan olayların ardından bu maça psikolojik olarak hazır olması zor gibi duruyor. Ayrıca taraftarı olmayan İBB'nin kendi evinden oynamasına rağmen Bursalı taraftarların akın ediceği bir stadda oynuyacak olmasıda büyük dezavantaj onlar adına.
Bursaspor, Galatasaray maçına kadar oynayacağı 4 maçtan 10 puan civarı, bir puan çıkarabilirse eğer sezon sonunda rahat rahat şampiyonluk ipini göğüsler ve yıllardır beklenen Anadolu'nun şampiyonu olur.

Bursa şampiyon olursa ne mi olur ??? O da şampiyonluktan sonra, şu an konuşmak için daha çok erken.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails