26 Mart 2010 Cuma

Avusturalya - Albert Park

Avusturalya Grand Prixi'nin dönüleceği Albert Park pisti; Melborne şehrinde bulunan Albert Park'ın yollarının, trafiğe kapatılıp bariyerlerle çevrilmesi sonucu oluşmuş bir yarı-cadde pist.
Pistin genel durumuna bakıldığında pist cadde pisti durumunda olmasından dolayı tümsekli ve pis bölümlere sahip. Ortalama dönüş açısının 85 derece olduğu pist bu bakımdan, sezonun en düşük 3. ortalama dönüş açısına sahip pisti. Frenlere fazlasıyla yükün bineceği pistte, araçların tam dolu depolarla başlıyacağıda düşünüldüğünde, frenleri soğutmak pilotlar için büyük sorun olucak gibi duruyor. Pist uzun düzlüklere sahip olmasada, motorlara fazla yük binmesine sebep oluyor.
Melborne coğrafi konumu ile ortalama 25^C hava sıcaklığına sahip ve buda motorların dış koşullar nedeniyle ısınmasına engel oluyor. Fakar pist içinde hava akımının fazla olmaması sebebiyle kısa düzlüklerdeki hızlanma ve yavaşlamalarda motorlara fazladan bir yüklenme durumu oluşmasıda muhtemel.
Pistin özellikle ilk virajı, ilk turda viraja sığmaya çalışan otomobiller ve geç frenajlar nedeniyle kaza riskinin en yüksek olduğu nokta.

Pist tarihine bakıldığında; en başarılı pilot 4 zaferle Micheal Schumacher ve en başarılı takım ise 10 galibiyet ile McLaren.
Avusturalyada son 5 sezonun kazanaları:
2009- Jeson Button - Brawn Gp
2008- Lewis Hamilton - McLaren
2007- Kimi Raikkonen - Ferrari
2006- Fernando Alonso - Renault
2005- Giancarlo Fisichella - Renault

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails