10 Mart 2010 Çarşamba

Çekirdekçi Taraftar Yasaklansın

Ülkemizde maçı kültürel bir etkinlik olarak görüp, stadyuma sadece maç izlemek amacıyla giden, takımını desteklemekten çok ortaya konan oyunu izleyen taraftara verilen isimdir "çekirdekçi taraftar", çünkü sadece olayın seyir yönüyle ilgilenen taraftarlar için maçın vazgeçilmezlerinden biridir çekirdek, bağırıp çağırmadan el kol kaldırmadan çekirdek çitleyerek izleyen bir güruhtur bunlar. Sonuçta herkesin kendi zevki, kimisi stada deşarj olmak bağırıp çağırmak, takımını desteklemek için gider kimisi keyif yapmak için.

Denizli'de ise olay farklı bir boyut kazanmış. Belediye meclis üyelerinden bazıları, "Park, bahçe, yol, kaldırım gibi kamuya ait ortak kullanım alanlarına çerez kabukları, izmarit ve sakız ile her türlü çöp atarak çevrenin kirletilmesine sebep olmak'' şeklinde yönetmelikte bulunan maddeye stadyumunda eklenmesini talep etmişler. Fakat belediye meclis üyelerinin bu teklifinin stadyumun kirlenmesini düşünmekle alakası yok, amaçları stadyuma çekirdek girmesini önleyerek, "çekirdekçi taraftar"larında zor günler geçiren Denizlispor'a destek vermelerini sağlamakmış. Yaptıkları açıklamalarda, deplasman takımlarının bile daha çok sesleri çıktığını, Denizlispor taraftarının ise takımlarına hiç destek vermediğinden dem vurmuşlar. Denizlispor'a gönül vermiş taraftarlarda bu kararın arkasında gibi görünüyor, internette pek çok Denizlili stada çekirdek girmemesi halinde daha ateşli bir taraftarları olcağı görüşünde.

Kim bilir, çekirdek yasaklandıktan sonra da tribünler takıma destek vermeye devam etmezse, ellerine birer vuvuzela'da tutuştururlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails