20 Kasım 2009 Cuma

Tanrının eli vs Henrynin eli


İki resim arasında ki 7 farkı bulun tadında bir hava hakim adeta. Çünkü 2 resim arasında o kadar çok fark var ki.
1986'da Maradona İngiltereye elle attığı golle takımının yarı finale çıkmasında büyük rol oynamış ve İngiltere'yi Dünya Kupası'nda saf dışı bırakmıştır. Ama zaten maçın geneline bakıldığında rahatlıkla söylenebilir ki Maradona o golü atmasaydı elbet başka bir gol atardı, zaten kendisi maç içerisinde neredeyse bütün İngiltere takımını çalımlayarak müthiş bir gole imza atmıştı. Yani Tanrının Eli, futbolun ahlaki açısından ne kadar mide bulandırıcı gibi dursada aslında zaten o gol olmasada Arjentin İngiltere'yi eleyip geçebilecek güce ve Maradona'ya sahipti.

2009 yılına gelip 2010 Dünya Kupası'na gidicek son takımlarında belirlenmesine sıra geldiğinde bu sefer Fransa'da Henry'nin elini gördük. Fransa'nın evinde 0-1 geriye düşmüş ve maç uzatmalara gitmişti. 90'da Robbie Keane 3'e 2 pozisyonda vurmasa belki iş orada da bitecekti. Fransa evinde Trapattoni'nin sıkı defansını açamamış adeta madara olmuş bir durumdayken, ofsayt kokan bir ortadan gelen topu eliyle düzelten Henry, kendi milletini sokaklara döktüğü gibi koskoca bir ülkeninde hayallerini elinin tersiyle süpürüp attı.

2 resim arasında ki fark şudur ki; Maradona'nın gol atmak istemesi bile o maçı Arjantin'in alması için yeterliydi elle atmasaydı yine çalımlara dizip atardı, ama Henry eliyle o golü attırmasaydı büyük ihtimal bütün Fransa suskun suskun otururken İrlandalılar sokaklardaydı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails