16 Kasım 2009 Pazartesi

Brawn Gp out, Mercedes GP in

F1 2009 sezonunun bitmesinden sonra tüm gözler pilotların transfer bombalarına yönelmişken asıl bombayı pilotlar değil üretici ve motor tedarikçisi konumunda ki Mercedes patlattı. Sezon ortasından beri dolanan dedikoduların doğruluğunu kanıtlar nitelikde bir hamleyle Brawn GP'nin %75 hissesini satın alarak, motor tedarikçisi sıfatından direk olarak takım sahibi sıfatına atladı. Ayrıca bu hamleyle birlikte %40 hissesine sahip olduğu Mclaren- Mercedes ortaklığında İngilizlerin yönetimi altında kalan Mercedes böylece tamamen özgür kalıcağı bir ortaklığa adım atmış oldu.
Mercedes'in kendi takımına sahip olması pilot transfer piyasasını da son derece hareketli hale getirdi ve akıllarda pek çok soru doğurdu:
-Mclaren'le ve Brawn Gp ile yeni bir sözleşme için masaya oturan dünya şampiyonu Jenson Button hangi takıma geçicek?
-Brawn Gp ile büyük oranda anlaşan Nice Rosberg 2. koltuğa oturucak mı?
-Yıllarca Mclaren-Mercedes desteğiyle yetişmiş ve bu sayede dünya şampiyonu olmuş Lewis Hamilton'un akıbeti ne olucak?
-Mercedes'in koltuklardan birine Alman pilot otutturmak istemesi ve artık Finlandiyalılarla çalışmak istememesi nedeniyle Mclaren'e geri dönmesi zor görünen Raikkonen, Mercedes ortaklığı teorik olarak biten Mclaren koltuğuna oturucak mı ?
-Mclaren ile Mercedes Gp arasında teknik ekip kadrosu olarak transferler yaşanıcak mı?

Ayrıca Mercedes Mclaren'deki %40 hissesini 3 sene içinde tamamen satacağını ve anlaşmalar dahilinde 2015 yılına kadar motor tedarik etmeye devam edeceğini açıkladı. Bunun anlamıda Mclaren, Mercedes ortaklığının bitmesi nedeniyle maddi olarak bir bunalıma girmezse gücünden hiçbirşey kaybetmeden devam edebileceği.
Asıl önemli noktalardan biride; 2010 sezonuna daha 2009 sezonunda umutlar tükendiği andan itibaren hazırlanmaya başlamış olan Ferrari ve Mclaren'in yanı sıra, normal teknik takvimi gereği 2009un ortalarına doğru 2010 için çalışmalara başlıyan ve gayette başarılı olan Redbull Gp'nin yanına maddi yetersizlikler nedeniyle 2010 geliştirmelerine geç başlıyan Brawn GP'nin Mercedes sayesinde maddi ve teknik kaynak bulmasının üzerin; gayet güzel bir 2010 sezonu geçirilcek gibi duruyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails