18 Kasım 2009 Çarşamba

Jenson Button Mclaren'de

McLaren, Raikkonen ile olan görüşmelerin çıkmaza girmesinin ardından büyük bir adım atarak Jenson Button'u kadrosuna kattı. 2003'te Bar-Honda'ya katılan İngiliz Pilot daha sonra adını Brawn GP olarak değiştiren takımda şampiyonluk yaşamıştı. Geçen sezon büyük bir maaş indirimiyle başlamış ve bu sezon için fiyat konusunda Brawn'la anlaşmaya çok uzak olduğu söyleniyordu zaten. Bu hamleyle Mclaren'de eski ortağı Mercedes'e büyük bir kazık atmış oldu, ayrılığın hemen ardından. Ayrıca Mercedes himayesindeyken gerçekleştirmesi imkansız olan İngiliz Milli Formula 1 takımı ütopyasınıda böylece gerçekleştirerek çift İngilizle doldurdu koltuklarını.

2 Şampiyon pilota sahip olmanın dez avantajını 2007 sezonunda görmüş olan Mclaren'in bu hamleyi yapmasıda ilginç bir durum. 2007 sezonunda hatırlanacağı gibi Mclaren Hamilton-Alonso ikilisini kurduğunda, Alonso yeni şampiyon olarak Mclaren koltuğuna geçmiş, Hamilton ise Mclaren'in büyük kozu şampiyonluğu domine edicek olarak lanse edilmişti. Bu koşullar altında rakiplerinden çok birbirleriyle yarışan 2 pilot şampiyonluğu resmen Raikkonen'e hediye etmişlerdi. Şu an kulislerde dolanan dedikodulara hakim değiliz ama uzun süredir şampiyonluk hayalinde yaşayıp, yıllar sonra şampiyon olan Button'un 2.pilot olmasının kendisine biraz dokunacağı aşikar.

Ayrıca bu transfer sonucu darbeyi yiyenler kesinlikle; Mercedes ve Raikkonen olmuş oldu. Mercedes elbette ki elinde ki para kaynağını kullanarak boşta kalan koltuğuna şampiyonluk adayı biri oturtacaktır fakat sezon sonunda yarış kazanamıycak bir takıma asla gitmem diyen Raikkonen, eğer F1de kalmak istiyorsa tükürdüğünü yalamak zorunda kalıcak gibi duruyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails