12 Kasım 2009 Perşembe

MatiGol



2009-2010 transfer sezonunun pek bilinmeyen sessiz sakin transferlerinden biri olmuştu Matias Ariel Fernandes Fernandes'in Sporting Clube de Portugal'a (bildiğimiz adıyla Sporting Lizbon) gidişi.
2006 yılında Güney Amerika'da yılın oyuncusu seçilmesinden hemen sonra büyük umutlarla ayak basmıştı Villarreal'e. Villarreal'de ondan çok şey bekliyordu ki 8.5 M € gibi yüksek bir bedel ödemişlerdi Colo-Colo'ya ve sözleşmesine de 50 M € fesih bedeli koymuşlardı bu genç yeteneği devlere kaptırmamak için. Ama işler iki taraf içinde beklenildiği gibi gitmedi. 112 maçda 57 gol atarak ayrılmıştı Colo-Colo'dan ama Villarrealde çıktığı 71 maçda ağları ancak 7 kere sarsabildi. Sonuçda bu şartlar altında İspanya'da daha fazla tutunamayarak, bir daha parlamak üzere Sporting'e geçti. Şu ana kadar Liga Sagred'de ve UEFA Avrupa Liginde oynadığı 9 maçda 3 kez ağları sarma başarısı gösterdi.

Mati'yi aslında bu kadar ilgi çekici kılan özellik ise Football Manager oyununda ki istatistiği. Oyunun son 3 yılda çıkan 2008,2009 ve 2010 versiyonlarının hepsinde de insan üstü bir yeteneğe sahip görünen Mati Colo-Colo'da gösterdiği performansdan pek de düşük olmayarak; maç başına bir gol veya asist yapma becerisine sahip oluyor sezon boyunca.

Artık işi farklı boyutlara taşıyan nokta ise Football Manager 2009 da kurulabilecek en güçlü orta saha yapılarından birinin otomatik olarak Sporting Lizbon'da oluşmuş olmasıdır: Veloso - Vukcevic- Moutinho - Matias Fernandes

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails