23 Kasım 2009 Pazartesi

Nico Rosberg, Kimi Raikkonen ve Mercedes Gp...

Bu sezon dedikoduların gerçek olma yılı şeklinde bir F1 izliyoruz adeta. Sezon ortasından beri Mercedes'e gidicek denilen ve Mclaren Mercedes'de Kovalainen'in yerine 2. koltuğa oturucak denilen Rosberg dağılan ortaklık sonucunda yeni kurulmuş olan Mercedes Gp ile anlaştı.
Mercedes'in 2. koltuğu hala boş ve padok söylentileri Schumacher'i zamanında isteyip transfer edemiyen Mercedes'in bu sezon Schumacher'i formula'ya döndürüp 1.pilot yapacağı yönünde. Ross Brawn ise Almanya'da basının karşısına geçip Schumacher'le ilgilenmiyoruz tamamen asılsız dedi.

Kimi Raikkonen'in menajeri cumartesi günü yaptığı açıklamada Kimi'nin 1 sezon formulaya ara verip 2011 sezonunda geri döneceğini ilan etti. Aslında Kimi Raikkonen'in halı hazırda ki sözleşmesi ve Mclaren'le yaşadığı diologlarda bu habere paraleldi. Çünkü Ferrari'de daha bir sezonluk sözleşmesi daha bulunan Raikkonen'in bu sözleşmeye göre yarışırsa alacağı ücret 10 milyon, yarışmazsa alacağı ücret ise 17 milyon €. Alonso'yu transfer edip, Massa'dan da ayrılmayı düşünmeyen Ferrari, Kimi'nin kendisinine acilen bir takım bulmasını istiyor. Kimi ise formula olmazsa başka bana motorspor'u mu yok diye rahatça geziyor ortalıkta. Mclaren bu sezon başında Raikkonen'e 2 senelik 10 milyon € önermişti ki bu paranın Raikkonen'in istediğinin yarısı olması da Raikkonen'in bu seneyi boş geçireceği söylentilerini daha da arttırdı.

Dün ise Raikkonen cephesinde şaşırtıcı bir olay baş gösterdi ve menajerinin babası basın karşısına geçerek Raikkonen gibi bir pilotun F1'e ara vermesi gibi bir durum söz konusu olamaz, kendisi yarış kazanabilecek bir takımda yarışmak istediği için daha herhangi bir takımla anlaşamamış durumda sadece şeklinde konuştu. Raikkonen'e istediği parayı verebilece ve yarış kazanma potansiyeline sahip, üstüne bir de koltuğu boş olarak görünen tek takım şu an Mercedes Gp gibi duruyor.
Mercedes Gp tarafında ise Raikkonen hakkında en ufak bir dedikodu bile dolanmıyor. Daha önce Mclaren Mercedes döneminde onlarca Mercedes motoru yakan Raikkonen'e takım pek sıcak bakmıyor gibi aslında. Ama yinede takımın puan toplayarak takımı şampiyonluk kotasına sokabilecek olan Nico'nun yanına yarış kazanabilecek bir pilot alması şart gibi gözüküyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails