27 Kasım 2009 Cuma

El Classico'ya Carlos Yorumu


Roberto Carlos...El classico'yu en iyi bilenlerden biri.Yıllardır bu derbide forma giydi.O ortamın havasını iyi bilir.NTV spor da bu durumdan faydalanarak Roberto Carlos ile röportaj yapmış.Röportajdan bazı bölümler verelim.

"Bu maçlar sadece sahadaki güçler mücadelesine dayanmaz. Karşılaşmanın bir de politik yönü var. Başkent Madrid ile Katalunya arasındaki politik çekişmeyi hepimiz biliyoruz. Bu çekişme de rekabeti körüklüyor. Örneğin Barcelona deplasmanlarında, otelin önüne gelip kornayla ya da başka yollarla ses çıkarıp bizi rahatsız ederlerdi. El Clasico hem birbirinden kaliteli oyuncuların mücadelesi, hem de politik açıdan önemli bir maç"

"Futbolcular açısından ilginç bir derbi. Nerede oynarsanız oynayın kazanmak zorundasınız. Bir dönem, 18 yıl boyunca Barcelona'nın sahası Nou Camp'ta galip gelememiştik. Sonra üst üste 2 galibiyet elde ettik. Bu öyle bir derbi ki kazanamazsanız basın, halk, taraftar şiddetle üstünüze gelir. Bu yüzden oyuncular büyük baskı hisseder. İki takımın oyuncuları da maç öncesi, sırası ve sonrasında çok iyi konsantre olmak zorundadır"

"İki takıma baktığımızda daha fazla kupa kazanan taraf Real Madrid. Kulüp üyesi bakımından da Real Madrid önde. Amerika'ya, Asya'ya turneler yapan ve taraftar kitlesini genişleten bir ekip. Daha çok "sükse yaratan transfer"e imza atan da Real Madrid. Barcelona'nın tercihi ise altyapıdan oyuncu yetiştirip A takıma kazandırmak. Elbette ezici bir üstünlükten bahsedemeyiz ama bana göre Real Madrid, Barcelona'nın önünde"

"Çekişmeli ve zor bir maç olacak. Real Madrid için Barcelona deplasmanları hep sıkıntılı olmuştur. İki takımın da gücü ortada. Fakat Real Madrid biraz daha rahat oynayacaktır. Kazanmak zorunda olan taraf Barcelona. Maçın kilit oyuncusu ise bana göre Cristiano Ronaldo olabilir. Yine de herhangi bir tarafı favori göstermek istemiyorum. Bu tip maçlarda favori göstermemek gerek. Ama güzel bir derbi izleyeceğiz."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails