17 Kasım 2009 Salı

Jenson Button McLaren'de ??

The Guardina gazetesinin geçtiği son dakika haberine göre; Mclaren ile Jenson Button seneliği 6 m £ karşılığında 3 yıllık anlaşma konusunda mütabakata vardı ve önümüzdeki birkaç gün içinde anlaşmanın imzalanması bekleniyor. Buttun'ın takımdan ayrılma yönünde ki karar da en büyük etkenin; Button'ın şampiyon olduğu Brawn GP ( yeni adıyla Mercedes GP) ile para konusunda anlaşmaya çok uzak oluşu. Geçen sezon maaşında büyük bir indirime gidilen ve giderlerini de kendisi karşılamak üzere anlaşan Button hem şampiyon olduğu için hemde takım mali sıkıntıdan kurtulduğu için gözünü yüksek bir maaşa dikmiş durumda.
Brawn GP'nin yönetici şefi Nick Fly, yaptığı açıklamada; Jenson'la takım arasında ücret anlaşması konusunda bazı sıkıntıların olduğunu doğrulamış fakat takıma uyum sağlamış ve şampiyon olmuş bir pilotu da kaybetmek istemediklerini dile getirdi.

Eğer bu transfer gerçekleşirse;
-Mclaren 2 sene sonra yine 2 koltuğa da dünya şampiyonu oturtmuş olucak.
-Bu kadar yüksek ücrete mal olucak bir pilot transfer edildikten sonra Hamilton hala Mclaren kolduğunda oturucak mı ? Yoksa bir Hamilton, Button takası mı olucak?
-Yarış kazanabilecek bir takımda olamak isteyen ve bu sebeple Mclaren'den başka bir takıma gitmesi zor görünen Raikkonen nereye gidicek? veya da siz takılın formulada ben dünyayı gezeyim, kayak yapayım, ralliye katılayım diyerek formula dünyasını eski takım arkadaşı Juan Pablo Montoya gibi terk mi edicek ?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails