28 Nisan 2010 Çarşamba

Tarih Tekerrür Eder Mi?


Ligin bitimine 3 hafta, yani sadece 9 puan kaldı. Şampiyonluk için çekişen Fenerbahçe ve Bursaspoar arasında ki puan farkı ise sadece 1.
Bu tablo zaten son günlerin üzerinde en çok konuşulan, en çok yorum yapılan olayı.
Bursaspor son hafta Beşiktaş ile, Fenerbahçe ise son hafta Trabzonspor ile oynayacak. Yani 2 takım eğer son haftaya kadar puan puana gelebilirlerse şampiyonluk düğümünü çözemek için iki takımında, geçmişte çeşitli olaylar yaşadıkları takımları yenmek zorunda kalıcaklar. İşte belkide o zaman tarih tekerrür edicek yada tam tersi olucak.
Peki tarihte ne olmuştu?
Bursaspor - Beşiktaş (2003-2004)
Bursaspor lige, beraberlikler ve mağlubiyetlerle dolu bir başlangıç yapmış ve bir türlü istenen formu tutturamayarak, düşme potasına inmişti.
Ligin 19. haftasında, ağırladıkları Beşiktaş'a Tümer Metin'in golüyle 1-0 mağlup olmuşlardı. Ligin son 7 haftasında 6 galibiyet almasına, ki son 5 haftayı full geçmiştir, rağmen Bursaspor küme düşen takım olur.
Tabiki burda Beşiktaş'ın suçu ne diye de sorulabilir. Son haftalara, ligde hiç bir iddaası kalmadan ve 3.lüğü garanti olarak giren Beşiktaş'ın son 3 haftadaki rakipleri; Adana, A.Sebat ve Ç.Rize'dir. Yani Bursa'nın düşme hattında ki rakipleri. Beşiktaş iddaası kalmamasını gerekçe göstererek bu maçlara yıldızlarını götürmez yedek ağırlıklı kadrolarla çıkar ve 1-0, 2-0 ve 1-0 lık skorlar alarak 3 rakibinede yenilir ve Sebat ile Rize Beşiktaş'tan aldıkları puanlar sayesinde Bursaspor'un 2 puan üstünde yer alarak ligde kalırlar.

O zaman Bursaspor'un ligde kalabilmesi için tüm ipler Beşiktaş'ın elindeydi ve Beşiktaş, Bursa'nın ipini çekti. Şimdi ise son haftada Bursaspor bu sefer şampiyonluk için oynuyacak Beşiktaşla ve Beşiktaş'ın yine sezon için bir iddaası kalmamış durumda. Bu sefer de tarih tekerrür edip, Bursaspor Beşiktaş yüzünden başarızı olucak mı görücez.

Trabzonspor - Fenerbahçe (1995-1996)
1995-1996 sezonunda son 5 haftaya Trabzonspor 4 puan önde girer. 30. haftada Vanspor'a 1-0 yenilmesiyle, puan farkı 1'e iner ve 32. haftada ki Fenerbahçe maçı şampiyonluğu belirliyecek maç konumuna gelir.
Avni Aker Stadı'nda oynana ve şampiyonu belirleyecek olan maçta, Trabzon ilk yarıyı 1-0 önce kapatmasına rağmen 1-2 mağlup olarak liderliği Fenerbahçeye devreder. Son 2 haftada iki takımda puan kaybetmeyince Fenerbahçe şampiyon olur.


Sadece 3 hafta sonra 2 taraf da şampiyonluğun kaderini değiştirmek için sahaya çıkacak. Bursaspor Beşiktaş'ın karşısına bu sefer küme düşmemek için değil şampiyon olabilmek için çıkıcak. Trabzon ise bu sefer 96'nın öcünü alıp rakibini şampiyonluktan etmek için sahada olucak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails