26 Nisan 2010 Pazartesi

Kadıköy'den Altıparmak'a Bir Şampiyonluk Yarışı

İstanbul sınırları içinde Bursa Şehir Merkezi'ne belkide en çok benzeyen yer Kadıköy'dür.

En bariz farkları ikisininde karakteristiğini belirler aslında, Bursa; Uludağ'ın eteklerine kurulmuştur, Kadıköy ise Boğaza doğru uzanacak şekilde.


İkisininde merkezinden trafiğe tek yönlü açık olan birer cadde geçer; Cumhuriyet Cad.(Heykel) ve Kuşdili Cad.

İkisininde meydanlarında birer heykel ve tiyatro vardır. Bursa'da Heykel Meydanı'nda Atatürk Heykeli ve karşısında Ahmet Vefik Paşa Tiyatrosu. Kadıköy'de ise sahilde Haldun Taner Sahnesi.

İki merkezde de araç trafiğine kapalı, sadece insanların geçtiği birer sokak vardır; Bursa'da Ünlü Cad., Kadıköy'de Bahariye.

İki takımında stadının yanından birer dere geçer. Bursa'da Altıparmak'tan Merinos'a doğru uzanan ve son yıllarda ıslah edilmiş olan dere, Kadıköy'de ise stadın yanından geçerek stadın çimlerini bozan fakat ıslah edilemeyen bir dere vardır.



İki merkezde de gençlerin buluşma noktaları caddelerin kesişim noktalarında bulunan heykellerin önüdür. Bursa'da Atatürk Heykel'i, Kadıköy'de Boğa.


Biri yeşil-beyaz olur maç günleri biri sarı-lacivert, ikiside takımlarının kalesidir başka renklerin giremediği, biri sırtını boğaza diğeri dağa yaslamış şekilde. Ve şimdi 2009-2010 Şampiyonluk Kupası, bu birbirine benzeyen iki yerden birinde yükselicek. Ya Heykel Meydanında yada Bağdat Caddesi rengarenk olucak, sabaha kadar susmuycak... Fakat hangisi sevinirse diğerinde hüzün olucak.

1 yorum:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails