18 Nisan 2010 Pazar

2010 Şangay Gp

Bahreyn'de ki zevksiz yarıştan sonra F1 o kadar eleştirilmişti ki resmen intikam alır gibi arka arkaya nefesler tutularak izlenecek 3 yarış sundular bize.
Sıralama turları alışıla geldiği gibi yine RedBull'ların üstünlüğüyle geçmişti. Erken start alarak RedBull'ları geride bırakan Alonso ilk virajda liderliğe oturdu. Fakat bunun cezasını pitten geçme cezası alarak ilerleyen turlarda ödedi. Daha yarışın başında yaşanan kaza sonucu piste güvenlik aracının girmesi ve hafifçe başlayan yağmur yarışın kaderini çizen olay oldu. Bütün pilotlar pit yolunu tutup yağmur lastiğine geçerken, pite girmeyen Button, Rosberg, Petrov üçlüsü ilk sıralara yerleşerek büyük bir çıkış yapmış oldular.
Güvenlik aracından sonra ki turlarda ise tam bir heyecan fırtınası vardı, pitten geçme cezası nedeniyle gerilere düşen Alonso'nun tırmanma mücadelesi, Vettel ile Hamilton'un hem önlerinde ki pilotlara hemde birbirlerine yaptıkları soluk kesene ataklar. Hata yapan Rosberg'i geçen Button yarışın ortalarına doğru liderliği aldı ve son turlarda Hamilton'un kendisine yetişmesi sonucunda gördüğü baskıya kadar rahat bir yarış çıkarttı. Hamilton, yine yerinde duramayan sürekli atak yapan karakteriyle yarışa heyecan katan isimlerin başında geldi ve takımına doubleyi getirdi. RedBull'lar yine tek tur üzerinde çok iyi olduklarını ve yarış içinde değişen koşullara uyum sağlama sorunları olduğunu kanıtlarcasına üst sıralarda tutunamadılar. Alonso ekstradan 1 pit yapmış olmasına rağmen yinede önden teması kopartmayarak, çifte dünya şampiyonu lakabının hakkını verdi. Rosberg geçen yarışta da olduğu gibi yine uygun ve yerinde hamlelerle zorlanmadan ve diğer pilotlara varlığını bile hissettirmeden rahat bir podyum aldı.
Yarış için ayrı bir parantez açılması gerekn pilot kesinlikle M. Schumacher, yarıştan önce umarım yağmur yağar diyerek, değişken hava koşullarında deneyimini kullanacağının sinyallerini verdi. Fakat yarış içinde pek öyle olamadı, Mercedes Gp'nin aracı McLaren, RedBull ve Ferrari'lere oranla biraz daha yavaş kalıyor ve yavaş araçla yarışmaya pekte alışık olmayan Schumacher deneyimini tam olarak piste yansıtamadı. Hamilton'un atağını 1 kez engellemeyi başardı fakat daha sonra Hamilton'a geçildi, Vettel'in atağında ise düzgün bir savunma bile yapamadı. Alışık olmadığı bir durumla karşı karşıya olan ve çabuk sinirlenebilen biri olduğunu düşündüğümüzde Schumacher yakın zamanda bir sansasyona imza atabilir gibi duruyor.

Yarış Klasmanı:
1 Jenson Button McLaren
2 Lewis Hamilton McLaren
3 Nico Rosberg Mercedes GP
4 Fernando Alonso Ferrari
5 Robert Kubica Renault
6 Sebastian Vettel Red Bull
7 Vitaly Petrov Renault
8 Mark Webber Red Bull
9 Felipe Massa Ferrari
10 Michael Schumacher Mercedes GP
11 Adrian Sutil Force India
12 Rubens Barrichello Williams
13 Jaime Alguersuari Toro Rosso
14 Heikki Kovalainen Lotus
15 Nico Hülkenberg Williams
16 Bruno Senna Hispania
17 Karun Chandhok Hispania
18 Jarno Trulli Lotus
19 Lucas Di Grassi Virgin
20 Pedro de la Rosa Sauber
21 Sebastien Buemi Toro Rosso
22 Kamui Kobayashi Sauber
23 Vitantonio Liuzzi Force India
24 Timo Glock Virgin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails