17 Aralık 2009 Perşembe

La Mano De Dios



Dünya Kupası tarihinin en meşur çeyrek final maçı 1986 Meksika Dünya Kupası'nda İngiltere ile Arjantin arasında oynanmıştı. 0-0 sona eren ilk yarının ardından ikinci yarıda Maradona İngiliz orta saha oyuncusu Steve Hodge ve kaleci Peter Shilton arasından topa elle müdahale ederek takımını 1-0 öne geçirmişti. Bu golden bir dakika sonra da 100 yılın golüne imza atan Maradona orta sahadan aldığı topla bütün İngiliz takımını çalımlamış ve takımını 2-0 öne geçirmişti. Bu turu 2-1 geçen Arjantin daha sonra kupaya da uzanmayı bilmişti.

Futbol meraklısı herkes bu anı hatırlıyordur.Bu maçtan sonra
Maradona, attığı ile golle ilgili olarak ise "O golü biraz Maradona'nın kafası biraz da Tanrı'nın eli attı" ifadelerini kullanmıştı.Artık yeni bir terim ortaya çıktı Maradona sayesinde."Tanrı'nın eli"

Maradona sadece bu golle hatırlanmıyor tabiki.Attığı goller, kazandırdığı maçlar, Arjantin'i sürüklemesinini yanı sıra saha içindeki kavgalarıyla, meslektaşlarına söylediği sözleriyle ve taraftarlarını üzen uyuşturucu kullanmasıyla da hatırlanıyor.Maradona'nın yaşamındaki tüm bu olayları konu alan bir film çekildi 2007 yılında."La Mano Di Dio"

La mano de dios ispanyolca "tanrı'nın eli" demek.Filmin ismi de bu yüzden koyuldu.Ve aynı isimle Joaquin Rodrigo tarafından yazılan bir şarkı da var.Maradona ile ilgili videolara bakarken bu şarkıya rastladım ve sizlerle paylaşmak istedim.Önceden görmüş olabilirsiniz ama arşivde bulunsun istedik.

Şarkıyı Maradona'nın kendi sesiyle dinleyeceksiniz.






İsterseniz orjinal halini burdan dinleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails