16 Aralık 2009 Çarşamba

Futbol Tarihinde Bir İlk



Yaklaşık bir ay önce Pedro hakkında bir yazı yazmıştım.Bu gencin dikkatle izlenmesini ve önünde 22 yaşında olmasına rağmen kariyeri açısından çok önemli bir fırsatın ellerinde olduğunu belirtmeye çalışmıştım.

Bilmeyenler için kısaca bir daha anlatmak istiyorum.Futbolun tarihinde bir futbolcunun bir sezon içinde 6 farklı turnuvada gol atmışlığı yoktur.Düşündüğümüzde gerçekten çok zor.Mesela Türk takımlarında oynayanlar için düşünelim.Süper Lİg, Türkiye Kupası, Süper Kupa, Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi...Geçmiş sezonda avrupada herhangi bir kupa almamışsa eğer Türk takımları bir sezon içinde en fazla 5 turnuvada yer alabilirler.Neyse bunu başarabilecek bir futbolcu vardı sezon başından beri.FC Barcelona'da oynayan Pedro Ledesma.

Pedro bu sezon tam 5 farklı turnuvada gol atma başarısını gösterdi.6. turnuva ise Dünya Klüpler Şampiyonası.Bu Şampiyona'da Guardiola'nın bu genç adama şans vereceğini tahmin ettiğimi söylemiştim.Pedro da bu şansı değerlendirerek tarihte bir ilke imza attı ve bir sezon içinde 6 farklı turnuvada gol atma başarısını gösteren ilk futbolcu oldu.Dünya Klüpler Şampiyonsı yarı finalinde Atlante'ye atılan 3 golden birinde imzası vardı.

22 yaşındaki bir futbolcunun kariyerinin hemen başındayken bu sporda adını tarihin tozlu sayfalarına yazdırması gerçekten hem kendisi için hem de onu yetiştiren antrenörleri ve ailesi için gurur verici birşey.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails