8 Aralık 2009 Salı

Hido'ya Ne Oldu?


Hoopsworld yazarlarından Joel Brigham temsilcimiz Hidayet Türkoğlu hakkında bir yazı yazmış.Paylaşmak istedim sizlerle.


Orlando Magic'den Toronto Raptors'a giden Hidayet Türkoğlu'nun bu hamlesi, şu zamana kadar çok olumlu değildi. Oynadığı 22 maçtan sadece 4 tanesinde 20 sayıya ulaşabildi ve 20 sayıdan fazlasını daha hiç atamadı. Maç başına attığı sayı geçen 2 seneye göre belirgin bir şekilde düşüşte ve bu zamana kadar yeni takımda kendi rolünü bulamadı.


Raptors koçu Jay Triano'ya göre Hidayet'in bu alt seviyedeki oyunu, onun geçen 6 ay çok yoğun olan takviminden kaynaklanıyor.Triano, Hidayet için konuşmasında : " Avrupa Şampiyonasında oynadığı için şu an Orlando'da olduğu gibi oynayacak durumda değil. NBA finallerine gitti ve sonra Avrupa Şampiyonası dolayısıyla Eylül ayına kadar takıma katılamadı. Daha sonra ona hiç dinlenemediği için izin verdik." şeklinde konuştu.

Hidayet ise yaptığı açıklamada: " Yeni takım arkadaşlarımın oyun yapısını öğrenerek onlara alışmaya çalışıyorum. Şu zamana kadar yeterli ölçüde agresif oyun oynamadım. Sayı atmak zorundayım ama aynı zamanda takım arkadaşlarımında topu nasıl almayı sevdiğini de öğrenmek zorundayım. Bunu öğrendiğim zaman ben de agresif oynabilirim." dedi.


Raptors pivotu Andrea Bargnani de Hidayet'e destek vererek:" Uzun zamandır Orlando'da olduğundan Dwight Howard ve Rashard Lewis'nin nasıl oynadığını, topu nasıl istediklerini, ve oyun içinde ne yapacaklarını biliyordu. Burda bilmiyor çünkü burda yeni ve beraber antreman yapacak fazla zaman bulamadık. Sadece zamana ihtiyacı var." şeklinde konuştu.

Bazılarına göre Hidayet'in, Orlando'dayken dominant pivot Dwight Howard ile oynaması onun defansif açığını kapatıyor ve hücumda ona boş alan sağlıyordu. Yeni takım arkadaşı Chris Bosh ligin en iyi forvetlerinden biri olmasına rağmen yetenekleri Hidayet'e bu özellikleri sağlamıyor. Ayrıca Toronto hücumu genel olarak çok fazla jump shot'a dayanıyor.

Takım kaptanı Chris Bosh'a göre ise takımın kötü oynaması, bireysel performansların kötü olmasına değil takımın kötü oymasına dayanıyor.Bosh: "O istikrarsız değil. Takım olarak biz istikrarsızız. Biz daha iyi olacağız ve Hido formunu bulacak. İlerleyen zamanlarda takım kimyasını oturacak ve onun takımdaki rolü belirginleşecek." şeklinde konuştu.


Raptors'ın aldığı son iki galibiyet belki de takımın yavaş yavaş oturduğunun bir göstergesi. Şu anki sonuçlarla Doğu konferansında playoff takımlarından biri gibi gözüken Raptors, savunma sorunlarına rağmen doğuda can yakabilecek takımlardan biri. Türkoğlu daha kendini bulmasa da takım arkadaşları ve koçu onun daha iyi olacağına inanıyor. Eğer Hidayet formunu bulursa Raptors, herkesin kafasındaki "İyi takım olacak" fikrine ulaşmada büyük bir fırsat elde edecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails