9 Aralık 2009 Çarşamba

Appi'nin Laneti

Son haftaların gündem konularından biriydi Appiah'ın futbola geri dönüyor olması. Bologna ile antremanlara çıkıyordu ve imzaların atılması an meselesiydi, Türk medyasını ilgilendiren tarafı ise Appiah'ın herhangi bir klübe imza atması halinde Fenerbahçe'nin alacağı 2,5M €'idi. Ama Appiah'ın hayalleri yine suya düştü, Bologna forması ile çıktığı hazırlık maçının daha 20. dakikasında ayağından sakatlanmış. 30-40 gün kadar bir süre sahalardan uzak kalması bekleniyor. Bologna ile olan anlaşması ne olur, Seria A'ya geri döner mi bilinmez ama Appiah'ın şansı bir türlü dönmüyor, rüzgar her karşısından esiyor.

2005 yılında 8M € gibi bir ücrete Juventus'tan koparılmış Türkiye'ye gelmişti. Savaşçı ortasaha, her yönlü oyuncu kavramına uyan ve üst düzey fiziğiyle dikkat çeken bir oyuncuydu. Teknik direktörlerle yaşadığı bazı sorunlar nedeniyle kadroya bazen sağ açık olarak bile dahil olmuş ama görevini her zaman elinden gelenin en iyisi olarak yapmıştı. 2007 sezonunun ortasında yaşadığı sakatlık uzayınca ve sahalara dönme ihtimalinin düşük olduğu raporları çıkınca, yabancı kontenjanı açılmak için (Maldonado için) sözleşmesi askıya alınmış ve ardından da fesh edilmişti. 2008 sezonundan sonra klübü olmamasına rağmen pek çok kez Gana milli takımı forması giymiş ve birkaç klüple idmanlara katılmıştı. En son kendisiyle ciddi olarak ilgilenen Bologna ile flört halindeydi ve iş artık imzalara kalmışken; bugün yaşadığı sakatlıkla sahalara dönme hayalini biraz daha ertelemiş oldu. Yaşadığı sakatlıkta suç kimdedir bilinmez ama 29 yaşında ve başarılı bir futbol hayatına sahip bir oyuncunun bu kadar uzun süre sahalardan uzak kalması üzücü bir olay.
Fenerbahçe forması giyerken Schalke04'e attığı müthiş gol, pek çok otorite tarafından o sezon ŞL'de atılan en güzel gollerden biri olarak gösterilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails