12 Ekim 2010 Salı

Nouma Harcandı Mı?

Beşiktaş eski asbaşkanı Levent Erdoğan, cumartesi günü doğumgünün de ortalığı karıştıracak bir iddaa ortaya attı. Erdoğan yaptığı açıklamada; maliyeti nedeniyle gönderilmesi düşünen Nouma'nın, Fenerbahçe maçında yaptığı hareket sonrasında, klübün bu hareketi kendi çıkarları doğrultusunda kullanmak amacıyla o dönem olağanüstü kurula gittiğini ve çok yanlış kararlar aldığını söyledi.

Daha sonra ise Haber1903.com'da ismini vermeyen fakat eski bir yönetici olduğu bildirilen bir kişi ise şu haberi yayınladı: "Federasyonun Pascal'a 3 ay gibi bir ceza vereceğini öğrenmiştik. 3 ay sonra zaten ligler bitecekti. Pascal'ın sözleşmesinde de federasyon tarafından 6 aydan fazla ceza alırsa sözleşmesi hiçbir ücret ödenmeden tek taraflı feshedilebilir maddesi vardı. Bunun üzerine Beşiktaş yönetimi federasyonu arayarak 3 ay yerine 7 ay ceza verilmesini istedi. Federasyon da Beşiktaş'ın bu isteğini gerçekleştirdi ve 7 ay ceza verdi. Kulüp Pascal'ın sözleşmesini tek taraflı feshetti"

Eğer yapılan açıklamalar doğruysa, Türk Futbolu önümüzdeki günlerde çok farklı bir yola sapabilir. Bir klübün, TFF'den ceza arttırımı istemesi, klübün çıkarı doğrultusunda futbolcunun cezasının arttırılması kesinlikle futbol etiğine ve ahlakına uymayan; yapan kişilerin cezalandırılmasını gerektiren bir hadisedir. Fakat ismini vermeyen bir kişi tarafından yapılan bir suçlama ile de 100 yılını aşmış bir klübün ve yöneticilerinin, bu habere dayanılarak zan altında bırakılması da yanlış bir davranıştır. Zaten ülkemizde bu tip olayların çoğu zaman doğruluğu incelenmeden 1-2 hafta tan tanası sürer, daha sonra da bir sonuca ulaşılmadan hasır altı edilir. Yine de Beşiktaş Kulübü'nün çıkıp bu konu hakkında bir açıklama yaparak, olayı aydınlatması hatta eğer olay doğruysa suçluları kendisinin ortaya çıkartarak, haklarında gerekli yaptırımların uygulanmasını sağlaması gerekir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails