27 Ağustos 2010 Cuma

2010-2011 Şampiyonlar Ligi Gruplar


Dün şampiyonlar liginde gruplar belirlendi.Sırayla gruplara bakalım.
  • A Grubu
  1. Inter
  2. Werder Bremen
  3. Tottenham
  4. Twente
Bu grubun şüphesiz en büyük favorisi Inter.Bu gruptan lider olarak çıkacaktır.Inter dışındaki takımlar inanılmaz bir 2.lik savaşına girecekler.Burada Tottenham'ı şanslı görüyorum.Twente 3. ve Werder Bremen 4. olur.

  • B Grubu
  1. O.Lyon
  2. Benfica
  3. Schalke
  4. Hapoel Tel Aviv
2 senedir ligde mutlu sona ulaşamayan Lyon bu yıl toparlanmayı hedefliyor.Yeniden eski günlerine geri dönmeye çalışıyorlar.Gruba baktığımızda favori olarak kimse öne çıkmıyor.Lyon'u şanlı görebiliriz ama Benfica ve özellikle Schalke Lyon'u zorlayabilirler.Schalke bu grupta sürpriz yaparak lider olarak gruptan çıkabilir.

  • C Grubu
  1. Manchester United
  2. Valencia
  3. Rangers
  4. Bursaspor
Gelelim Bursaspor'un grubuna.Bursaspor nispeten iyi gruba düştü.Nedeni şu.Manchester United'ı bir kenara koyarsak Valencia ve Rangers zaman zaman problem yaşayan takımlar.Özellikle Valencia bu sene yeniden yapılanmaya gitti.Önemli yıldızlarını ekonomik problemlerdn dolayı sattı ve yerine uygun fiyatta oyuncular aldı.Bu yeni yapının oturması zaman alacaktır ve yapı oturmadan Bursaspor Valencia ile oynarsa şansı olabilir.Diğer taraftan Rangers ise ligde fırtına gibi olsa da Avrupa'da ne oluyorsa başka bir takım oluyorlar.Bursaspor bu gruptan çıkmak istiyorsa, gruptan çıkmayla kasıt en azından Avrupa Ligine gitmek, Rangers'ı Bursa'da kesin yenmen gerekir.İskoçya'da da 1 puan alabilirse gruptan 3.olarak çıkar.Temennimiz bu şekilde.
  • D Grubu
  1. Barcelona
  2. Panathinaikos
  3. Kopenhang
  4. Rubin Kazan
Bu grubun favorisi kesinlikle Barcelona.Barcelona istese bu kadar kolay grup oluşmazdı.2.lik için diğer üç takımın da şansı var.
  • E Grubu
  1. Bayern Münich
  2. Roma
  3. Basel
  4. Cluj
Bayern Münich geçen senki oyununu devam ettirirse gruptan 1.çıkar.Roma bu sene hem ligde hem de şampiyonlar liginde zorlanacak gibi.Ama oyuncu kalitesiyle gruptan çıkar.
  • F Grubu
  1. Chelsea
  2. Marsilya
  3. S.Moskova
  4. Zilina
Kolay olarak düşünülebilecek gruplardan biri.Sıralama aynı bu şekilde olur.Sürpriz olacağını düşünmüyorum.
  • G Grubu
  1. Milan
  2. Real Madrid
  3. Ajax
  4. Auxerre
Of gruba bakın.Gerçekten Auxerre'e acıyorum.Adamlar gruplara kaldık diye sevindiler ama şimdiki düşüncelerini merak ediyorum.Grup şu noktadan da ilginç.55 finalin 20sini kazanan üç takım bu grupta buluştu.Real Madrid 9 kez, Milan 7 kez ve Ajax 4 kez bu kupada mutlu sona ulaştı.Son zamanlarda bir türlü göremediğimiz üç silahşörler eski günlerdeki gibi mücadele edebilecekler mi acaba?Milan İtalyan basının da zorlamasıyla eğer Ibrahimovic'i alırsa gruptan çıkar.Eğer Ibra transfer edilemezse Milan 3.olur, Ajax 2.olarak gruptan çıkar.Biran önce lig başlasın da bu üç takımın mücedelesini izleyebilsek.
  • H Grubu
  1. Arsenal
  2. Shakhtar Donetsk
  3. Braga
  4. Partizan
D ve F grubunda sonra kolay gruplardan biri.Arsenal ve Shakhtar 1-2 olarak gruptan çıkarlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails