28 Ağustos 2010 Cumartesi

2010-2011 Avrupa Ligi Grupları

-A GRUBU-
Juventus (İtalya)
Manchester City (İngiltere)
FC Salzburg (Avusturya)
Lech Poznan (Polonya)

Eski günlerine dönmek için yatırım yapan Avrupa'nın köklü klüplerinden Juventus ve Arap sahiplerinin akıttığı paralarla yıldızlar karması haline gelen Man City büyük ihtimalle bu grubu rahat rahat 1-2 şeklinde tamamlarlar.

-B GRUBU-

Atlético Madrid (İspanya)
Bayer Leverkusen (Almanya)
Rosenborg (Norveç)
Aris Thessaloniki (Yunanistan)

Geçen senenin Avrupa Ligi Şampiyonu ve Süper Kupa'nın sahibi Atletico Madrid bu grubun mutlak favorisi. Eski günlerini arayan iki ekip Leverkusen ve Rosenborg ise 2.lik için çekişecekler gibi duruyor, fakar Leverkusen 1 adım önde gibi duruyor.

-C GRUBU-

Sporting Lisbon (Portekiz)
Lille (Fransa)
Levski Sofya (Bulgaristan)
AA Gent (Belçika)

Lille dışında ki 3 takımda tamamiyle belirsiz durumda. Ortasahasında ki yetenekli ayakları yüksek bedellere satan Sporting yerlerini dolduramayarak güç kaybetmiş durumda. Levski ve Gent ise tamamen kapalı kutu. Grupten çıkma adına Lille diğer takımlardan 1 adım önde dursa da, bu grup için tahmin yürütmek şu an için zor.

-D GRUBU-
Villarreal (İspanya)
Club Brugge (Belçika)
Dinamo Zagreb (Hırvatistan)
PAOK Thessaloniki (Yunanistan)

İspanyol temsilcisi Villarreal nispeten kolay bir gruba düştü, rakiplerini hafife almazlarsa güle oynaya bir üst tura yükselirler. Grup 2.liği için ise, Avrupa kupalarında rakiplerine göre daha deneyimli olan Club Brugge bir adım daha önde gibi duruyor.
-E GRUBU-
AZ Alkmaar (Holanda)
Dinamo Kiev (Ukrayna)
BATE Borisov (Belarus)
Sheriff Tiraspol (Moldova)

AZ Alkmaar ve Dinamo Kiev, rakiplerine oranla hem kadro hemde ekonomik anlam da daha kaliteli bir konumdalar. Büyük bir süpriz olmazsa ilk 2 için kendilerinden başka rakipleri yok gibi duruyor.

-F GRUBU-
CSKA Moskova (Rusya)
Palermo (İtalya)
Sparta Prag (Çek Cumhuriyeti)
Lausanne Sports (İsviçre)

Laussanne bu grupta kesin sonuncu olur. Diğer üç takımdan Sparta Prag biraz daha güçsüz olmasına rağmen, çıkma ihtimali yok diyemeyiz. Liderlik için en büyük aday ise Palermo gibi duruyor.

-G GRUBU-
Zenit St. Petersburg (Rusya)
Anderlecht (Belçika)
AEK Atina (Yunanistan)
Hajduk Split (Hırvatistan)

Zenit ve Anderlecht için gayet kolay bir grup. Oturmuş kadro yapıları ve deneyimleri ile bu grupta pek zorlanmayacaklar gibi duruyor. Fakat, zorlu Yunanistan deplasmanları nedeniyle de bu grupta AEK'nın da bir şansı olabilir.

-H GRUBU-
VfB Stuttgart (Almanya)
Getafe (İspanya)
Odense (Danimarka)
Young Boys (İsviçre)

Stuutgart ve Getafe ilk bakışta grubun mutlak favorisi konumundalar. Fakat açık ve hücum oyun tarzıyla Fenerbahçe'yi eleyen Tottenham'a zorluk çıkarten Young Boys, eğer defansif anlamda biraz disiplin sağlayabilirse bu gruptan çıkabilir.

-I GRUBU-
PSV Eindhoven (Hollanda)
Sampdoria (İtalya)
Metalist Kharkiv (Ukrayna)
DVSC Debreceni (Macaristan)

Kimse için öyle çok rahat bir grup denemeyecek bir grup. PSV diğer takımlardan tecrübe ve kadro olarak daha üstün durumda. Sampdoria, Metalist'den; Metalist ise Debreceni'den bir gömlek üstün gibi duruyor. Fakat 2.lik tüm ihtimallere açık durumda.

-J GRUBU-
Sevilla (İspanya)
Paris Saint-Germain (Fransa)
Borussia Dortmund (Almanya)
Karpaty Lviv (Ukrayna)

Beklenmedik şekilde ŞL'den elenen Sevilla grubun mutlak favorisi durumunda. PSG ile eski günlerini arayan Borussia'yı 2.lik için mücadele edicekler. Büyük ihtimalle PSG gruptan ikinci olarak çıkacaktır.

-K GRUBU-
Liverpool (İngiltere)
Steaua Bükreş (Romanya)
Napoli (İtalya)
FC Utrecht (Hollanda)

Trabzon'u eleyen İngiliz devi, Liverpool grubunun ve kupanın favorisi durumunda. Yeni transferleriyle, yeni bir oluşuma giren Napoli eğer sistemini oturtabilirse, grubu rahatlıkla ilk 2 içinde bitirebilecek konumda.

-L GRUBU-
FC Porto (Portekiz)
BEŞİKTAŞ (TÜRKİYE)
CSKA Sofya (Bulgaristan)
Rapid Wien (Avusturya)

Gelelim, Avrupa Ligi'ndeki tek temsilcimiz olan Beşiktaş'ın grubuna. Grubun kadro ve deneyim olarak favorisi Porto gibi duruyor. Fakat bu sene girdiği revizyon ile, mutlak başarıyı hedefleyen temsilcimiz de grup liderliği için gayet iddaalı bir durumda. CSKA Sofya ve Rapid Wien; normal şartlarda Beşiktaş ve Porto'ya rakip olabilecek düzeyde değiller fakat yinede hafife alınabilecek çantada keklik rakipler de değiller. Porto ve Beşiktaş eğer sistemlerini ve kadro yapılarını zamanında oturtabilirlerse rahat rahat gruptan 1-2 şeklinde çıkarlar. Liderlik için ise Avrupa'daki deneyimi farkıyla Porto bir adım daha önde gibi duruyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails