27 Şubat 2010 Cumartesi

Hiç Zor Olmadı


"Ukrayna'dan Barselona'ya dönüyordum. Dymtro Chygrynskiy transferiyle ilgili bir görüşme yapmıştım. O sırada aklımdan Pep'in Eto'o'nun yerine bir forvet oyuncusu almak istediğini hatırladım. Aklımızdaki isimler Ibrahimovic, David Villa ve Diego Forlan'dı. Milano'nun üstüne uçarken pilota uçağı şehre indirmesini söyledi. Hangi havaalanına indiğimizi hatırlamıyor. Daha sonra Moratti, beni evine davet etti. İyi ilişkilerimiz sayesinde kolayca anlaşmaya vardık."

Joan Laporta

Hafta Sonu Futbol



26 Şubat Cuma
20:00 Antalyaspor-Trabzonspor / Lig TV
21:30 Schalke 04-Dortmund / TRT 3

27 Şubat Cumartesi
13:30 Kocaelispor-Altay / D Spor
14:45 Chelsea-Man City / Spormax
14:00 Bursaspor-Sivasspor / Lig TV
16:30 Mainz-Bremen / TRT 3
17:00 Watford-Newcastle / Futbol Smart
19:00 Kayserispor-Beşiktaş / Lig TV
19:30 Stoke City-Arsenal / Spormax
19:30 Leverkusen-Köln / TRT 3
21:00 Tenerife-Real Madrid / NTV Spor
22:00 Montpellier-Rennes / Kanal A
23:00 Barcelona-Malaga / NTV Spor

28 Şubat Pazar
00:30 Santo Andre-Portuguesa / Spormax
13:30 Ajax-Ultrecht / Futbol Smart
13:30 Karabükspor-Konyaspor / D Spor
14:30 Rangers-Celtic / Euro Futbol
15:00 İstanbul BŞB-Fenerbahçe / Lig TV
15:00 Tottenham-Everton / Spormax
15:30 PSV-RKC Waaljik / Futbol Smart
16:00 Milan-Atalanta / NTV Spor
16:30 Hannover-Wolfsburg / TRT 3
17:00 Liverpool-Blackburn / Spormax
17:00 Aston Villa-Man United / Kanal A (Carling Cup Finali)
19:00 Galatasaray-Kasımpaşa / Lig TV
19:30 B.Munih-Hamburg / TRT 3
22:00 Santos-Corinthians / Spormax
22:00 PSG-Marseille / Kanal A
22:00 Atletico Madrid-Valencia / NTV Spor
22:15 Sporting Lizbon-Porto / Futbol Smart

26 Şubat 2010 Cuma

UEFA Avrupa Ligi Son 16 Eşleşmeleri


Hamburger SV (GER) v RSC Anderlecht (BEL)
FC Rubin Kazan (RUS) v VfL Wolfsburg (GER)
Club Atlético de Madrid (ESP) v Sporting Clube de Portugal (POR)
SL Benfica (POR) v Olympique de Marseille (FRA)
Panathinaikos FC (GRE) v R. Standard de Liège (BEL)
LOSC Lille Métropole (FRA) v Liverpool FC (ENG)
Juventus (ITA) v Fulham FC (ENG)
Valencia CF (ESP) v Werder Bremen (GER)


Maçlar 11 ve 18 Mart tarihlerinde oynanacak, eşleşmelerde kazanan tarafların çeyrek finalde karşılaşacakları rakipler ise 19 Mart'ta Nyon'da yapılacak kura çekimleri sonrasında belirlenicek. Çeyrek final maçlarının tarihleri ise; 1 ve 8 Nisan.

23 Şubat 2010 Salı

O Anlar # 23

2005 Fifa Kıtalar Arası Klüpler Şampiyonası Final maçında; Sao Paulo, Liverpool ile karşılaşır. Maçın ikinci yarısında, sağ kanattan Liverpool kaptan Gerard'ın önderliğinde kontra atağa çıkartırken karşısına; top geçer adam geçmez hırsıyla bebek yüzlü Lugano çıkar. Lugano, Gerard'ı düşürdüğünde maçın ilk sarı kartını görmüş olur, fakat 1-0 önde olan takımının da şampiyon olmasına da büyük bir katkı yapar.

Bazen Şans Elini Uzatır

Özellikle Motorsporlarında bir anlık hatalar geri dönüşü imkansız durumlara neden olurlar. Ama bazende şans elini uzatır ve devam etmeniz için bir hak daha tanır.

Bazende şans elini tamamen sizden çekebilir....

O Anlar # 22

2010 Vancouver Kış Olimpiyatları'nınilk gününde antrenman sırasında 21 yaşında ki sporcu Nodar Kumaritaşvili'nin bitiş çizgisine çok yakın bir virajda dengesini kaybedip, pistin kenarında ki direklere çarpması sonucu hayatını kaybettiği anın kareler yansıması.

Yalnız Bir Adamın Oyununa Gelmem



“Interliler hariç tüm İtalya, Mourinho'nun kaybetmesini istiyor.İtalyanlar’ın büyük çoğunluğu Chelseali olacak. Bunun tek nedeni ise Mourinho'nun kendisini dev aynasında görmesi.”

“Mourinho, önemli maçlar öncesi atmosferi yükseltmek ve takımını motive etmekte çok usta. Ancak oyuna gelmeyeceğim. Inter karşımızda kolay kontra atak imkanı bulamayacak.”

Carlo Ancelotti

Merakla beklenen Inter-Chelsea maçı öncesi her iki tarafın teknik adamları birbirleriyle laf yarışa girdiler.İtalya'da sürekli olarak karşı karşıya gelen ve bu sürtüşmeyi seven Ancelotti ve Mourinho, bu sefer farklı ülkelerde de olsalar yine birbirlerini buldular ve kaldıkları yerden devam ediyorlar.Aslında bakılırsa Ancelotti'nin dedikleri de doğru.İtalya'da Mourinho fazla sevinmiyor. Gerçi Mourinho'da farkındadır bunun.Bence Mourinho bir açıklamada daha bulunacaktır.Merakla bekliyorum.

Mourinho'ya Kelepçe Takıldı!!


Hafta sonu oynanan Sampdoria maçında bazı olaylar çıkmıştı.Inter'de Samuel ve Ivan Cordoba kırmızı kart görmüşlerdi.Mourinho'da bu ve hakemin verdiği bazı kararları beğenmemiş olacak ki hakeme kelepçe işareti yapmış.Federasyon da bu kelepçe işaretine 3 maç ceza vermiş.Mourinho bu tür işleri seven bir teknik adam.O karizmasına da yakıştığını söylemeliyim.Federasyon biraz gaddarca davranmış diyemeyeceğim, sevmediğini açıkça belli etmiş.Bu hareketin cezası olmamalı bence.Neyse Mourinho bu bunları kafasına takmaz.Sahalara geri geldiğinde kaldığı yerden devam eder.

Bırakıyorum



“Herkesin emekli olma zamanı gelir. 2014 benim için imkansız. Gelecek yılın sonunda futbolu bırakacağım.”

Ronaldo Luís Nazário de Lima

Sakatlıklardan bir türlü kurtulamayan Ronaldo 2014 Dünya Kupası ile ilgili sorulan soruya böyle cevap vermiş.Keşke yaşadığı onca talihsizlikler olmasaydı da sağlam Ronaldo'nun neler yapabileceğini görseydik.Aslında bugüne kadar yaptıkları bile yeterli.Herşey için teşekkürler Fenomen.

22 Şubat 2010 Pazartesi

Haftanın Hakemi; Hakan Özkan (!)

Ülkemizde meslek haline gelmiş bir müessese hakem eleştirmenliği. Hele derbi zamanları, yada şampiyonluk yarışı kızıntığı zamanlar bölünerek artar, çığ gibi büyürler. Derbi biteli 4 saate yakın oldu hala kanalların yarısında; top çizgiyi geçti mi, Toraman'ın yaptığı penaltı mı, Keita'nın dirseği kırmızı kart mı, Barış kırmızı mı görmeliydi.... yorumlarıyla bir taraflarını yırtan koskoca adamlar var.
Tamam kabul ediyorum ligimizin hakemleri 1-2 tanesi dışında çok üst düzey hakemler değil, psikolojik baskılardan çabuk etkilenmeleride cabası. Fakat anlamadığım nokta; bir insanın (hakemin) 1 sn içinde görüp, karar verip, o karara uygun hamleyi yapması gerekiyorken; kendisine hakem yorumcusu (!) diyen bu insanlar, pierolarla, farklı kamera açılarıyla, yavaşlat-durdurlarla vs.. bile bu pozisyonu 4 saatte çözdükten sonra ancak hakemin kararı doğru yada yanlış diye ahkam kesiyorlar, hatta kesemiyorlar şu an bile yarısı öyle oldu derken yarısı yok artık öyle olur mu hiç böyle oldu diyor. Ahh hakem olmak zor iş, reyting kaygısı uğruna 2 durdur-yavaşlat hamles,, 5 farklı kamera açısıyla harcayı veriyorlar insanları.

Fakat Kasımpaşa - Gaziantep maçına damgasını vuran Hakan Özkan'ın hikayesi ise çok ilginç. Öncelikle maç içerisinde tartışmalı 1-2 pozisyona imza atıyor kendisi ama sonuçta biraz önceki eleştiriden sonra pozisyon şuydu buydu diyerek eleştirmek yersiz. Maça damgasını vuran pozisyonda, ilginçlikler hakemin şansına daha doğrusu şanssızlığına, üst üste geliyor. Antepli oyuncu hızla ceza sahasına girerken 2 oyuncunun müdahalesiyle yerde kalıyor ( bana sorarsanız kesin penaltı gibi duruyor), hakem devam diyor, seken topa başka bir Antepli oyuncu vuruyor, 2 tane Kasımpaşalı oyuncu hemen boş olan kalelerinin önüne koşuyor ki bir tanesi aslında uçarak geliyor, top önce olan Kasımpaşalının göğsüne çarpıyor ve herkes pozisyon bitti derken hakemin düdüğü duyuluyor. Hakem elle oynama ve penaltı veriyor. Herkes şaşırıp hakemin etrafındayken, arkasını dönen hakem Hakan Özkan, 4. hakemi tarafından çağırıldığını görüyor, fakat bu sırada 4. hakemde teknik direktör ve antranörler tarafından çevrilmiş durumda. Artık 4. hakem Hakan Özkan'a ne söylüyorsa, hakem yanıldığını anlıyor, penaltı ve kırmızı kartı iptal edip maçı kaldığı yerden devam ettiriyor. Hani hep "hakem artık kararı verdi, geri dönüşü yok, neden itiraz ediyonuz kart göreceksiniz" diye futbolculara tv başından ahkam kesen amcalar varya, işte bu pozisyondan sonra bence itiraz etmeleri için futbolculara gaz bile verir bu amcalar, hakemin kırmızı kart ve penaltıyı iptal etmesi demek, maçı bir elden alıp diğer ele vermişken geri almasına eşdeğer bir durum aslında.
Ayrıca pozisyon yıllar önce Ümit Karan'ın elle attığı golü dibindeyken göremeyerek, uzak taraftaki yardımcı hakemin uyarısıyla iptal eden hakemi hatırlattı...

21 Şubat 2010 Pazar

Kaderin Aynı Olacak


"Mihajlovic'in doğum gününü kutlamak isterdim. Ama o, bir kez daha rakip takıma ve taraftarlarına ne kadar saygı duyduğunu gösterdi. Her zaman buna benzer açıklamalar yapıyor. Ama daha önce de Roma'yla ilgili bu şekilde açıklamalar yaptığında sezonun kalanını evinden takip etmek zorunda kalmıştı. Eminim Catania'da da Bologna'dakine benzer başarılara imza atacaktır."

Francesco Totti

Mihajlovic'in "Onun hakemlere sızlanmamak şartıyla bizim takımımızda forma giymesini isterdim." sözünden sonra Totti'nin yaptığı açıklama..

19 Şubat 2010 Cuma

Asırlık Old Trafford


Futbol mabedi Old Trafford 100. yaşına girdi.

O Anlar # 21


Rey Mysterio meşhur hareketi olan 619'u yaparken...

2010 NBA All-Star Celebrity Game

Celebrity Game'de tanıdık bir yüz vardı.Mehmet Öz...Bunu da izlemedim.İzlemek istiyenler için işte video;

2010 NBA All-Star Rookies-Sophomores Game

Çaylaklar maçını izlemeyi sevmediğim için bu sene de izlemedim.Dolayısıyla sadece video paylaşacağım.

2010 NBA All-Star 3 Point Shoot Out

Atışlarını yavaş kullanıyor dedik ama üçlük yarışmasında Paul Pierce şampiyon oldu.Biraz şaşırdım.İyi şutör olduğu konusunda bir şüphe yok ama o kadar ağırdan alıyor ki şut kullanırken bu durum biraz dezavantaj olacağını düşünüyordum.Beni şaşırtan Gallinari'nin performansı.Gerçi omzundan sakatlanmış, biraz şanssızlık olmuş.Stephen Curry hakkında fazla birşey bilmiyorum demiştim ama izleyince gördüm ki iyi şutu var ve ileriki senelerde eğer tekrardan katılırsa şampiyon olabilir.





2010 NBA All-Star Skill Challenge



All-star öncesi favorilerimi söylerken iki isim demiştim.Steve Nash ve Deron Williams...Bu iki ismin şampiyonluk için sıkı bir çekişme yaşayacağını tahmin ettim.Ancak bu iki isim dışında beni en çok şaşırtan Jennings oldu.Bir yerde topu takılmadan delikten geçirseydi müthiş bir derece ile tamamlayacaktı.Ama olmadı.İleriki senelerde kazanacağını düşünüyorum.Williams da Jennings gibi topu delikten geçiremedi.Defalarca denedi ama olmadı.Zaten o pozisyondan sonra rahat bir şekilde potaya geldi.Kaybettiğinin farkındaydı.Potaya giderken bir sürprizle karşılaştı.Bir adam kendisine blok yapmaya geliyordu.O adam Steve Nash idi.Komik bir sahne oldu.Steve yarışmada "Ben yaşlıyım.O yüzden yarı yoldan başlasam olur mu?Yorulurum" demiş.Yorulsa da sonuçta yarışmayı kazandı.Sempatik adam Nash tebrik ederim.

2010 NBA All-Star Shooting Stars

Shooting Stars dendiği zaman bu yarışmadaki en takdir ettiğim ekip Tony Parker, Wacker ve Kerr.Bu ekip bu yarışmayı 25.1 ile tamamladı.Müthiş bir derece.Bu sene kimler katıldı derseniz bir bakalım.
Texas takımı: Dirk Nowitzki, Becky Hammon ve Kenny Smith.
Team Atlanta: Joe Johnson, Steve Smith ve Angel McCoughtry
Team Sacramento: Tyreke Evans, Chris Webber ve Nicole Powell
Team Los Angeles:Pau Gasol, Brent Barry, Marie Ferdinand-Harris

Takımlara baktığımıza hemen Texas takımı öne çıkıyor zaten.NBA'deki iyi şutörlerden Dirk Nowitzki, şimdinin kaliteli yorumcusu Kenny Smith varken diğer takımların kazanması düşünülemezdi.Beklenen de oldu zaten Texas ekibi 34.3 saniye ile şampiyon oldu.

2010 NBA All-Star H.O.R.S.E. Yarışması

İlk defa izlemeye çalıştığım H.O.R.S.E'u anlamaya çalıştım.Kısaca yarışma şöyle; 3 kişi katılıyor, smaç yasak, herkes kendine ait yaratıcı bir şut atıyor. Eğer girerse diğerleri de atanın soktuğu gibi sokmak zorunda. Eğer sokamazlarsa harf alıyorlar, mesela 1 kere sokamazsa H oluyor, sonra H.O oluyor falan. İlk H.O.R.S.E olan kaybediyor. Casspi, Rondo ve son şampiyon Kevin Durant katıldı yarışmaya.Yarışmada bir heyecan var mı orasını bilemem ama Rondo ve Durant'ın çekişmesine sahne olan üçlük atışlardı.Rondo kendisinden beklenmeyen bir performans göstererek Kevin Durant'ı zorladı ama konu üçlükler olunca Durant'e yetişemedi.Rondo 13 de 10, Durant 12'de 11 üçlük atmış.Bu sene de şampiyon Kevin Durant oldu.

İşte video;

2010 NBA All-Star Smaç Yarışması




Smaç yarışmasına kesin katılacaklar olan Gerald Wallace, Shannon Brown ve Nate Robinson yanında 4. isim kim olacak sorusuna all-star haftasının ilk gününde cevabını buldu.Eric Gordon ve Demar Derozan 4. isim olmak yarıştılar.Derozan'ı birkaç maçta izlemiştim ve iyi smaçlar yaptığını farketmiştim.Eric Gordon'ın ise smaç yarışmasına katılacağını duyduğumda şaşırdım.Çünkü hiç öyle tipi yoktu.Bunun üstüne bir de Kaan Kural'ın Eric Gordon sevdalısını olduğunu hatırlayınca dedim ki bir izleyeyim smaçları nasıl.Açıkcası fazla ışık göremedim.Herkesin düşündüğü gibi ben de Derozan finale çıkar dedim.Ama Eric Gordon herkesi şaşırtarak güzel smaçlar yaptı.Biraz da hırslanmış gibiydi.Derozan tam tersine rahattı.Sanki finale çıkacağına emin gibiydi.Derozan haklı çıktı ve fazla kasmadan seyirci oylarının %61'ini alarak finale çıktı.


Son yıllardaki smaç yarışmalarında yapılan haksızlıklar sonucunda rakiplerinin haklarının yenmesiyle bu yarışmayı 2 kez kazanan Nate Robinson herkes tarafından eleştirilmeye başlandı.Tamam Nate iyi smaçlar yapıyo ama kazandığı şampiyonluklara bakılırsa hem AI hem de Howard daha göze hoş smaçlar yapmıştı.Bunun üzerine bu seneki yarışmada da haksızlık yapılmamasını söylemiştim.Hak ediyorsa kazanmasını istemiştim Nate Robinson'un.Bir yandan böyle derken bir yandan da kazanacağı neredeyse kesindi.Çünkü katılanlara bakarsak Gerald Wallace ve Derozan şamiyonluğa ulaşacaklarını kimse beklemiyordu.Daha çok Shannon Brown ile Nate Robinson arasında geçeceği düşünülüyordu.Açıkcası ben de böyle bir çekişme bekliyordum.Ama Shannon Brown öyle bir hata yaptı ki kazanma şansını daha ilk smaçta kaybetti.İlk smacında dönerek smaç yapmaya çalıştı ama başarılı olamadı.Birkaç kez daha deneyeceğini düşünürken bu smaçtan vazgeçti ve maçlarda yapılabilecek kolay bir smaç tercih etti.Herkes o an Shannon Brown'dan ümidi kesmişti.Shannon'ın kötü tercihinden sonra Derozan ortya çıktı ve finalde ilk turda ilk kez(!) güzel işler yapan Nate Robinson'un rakibi oldu.Finalde Derozan ilk turdaki ilk smacını yapsaydı kazanma şansı olabilirdi ama Nate'e göre kolay smaçlar yapınca Nate'in kazanma şansı arttı doğal olarak.Seyirci oylarının %51'i alarak 3. kez şampiyon olan Nate bir ilke de imza attı ve bu yarışmayı 3.kez kazanan ilk isim oldu.Tebrik etmek içimden gelmiyor ama bir daha katılmadığını açıkladıktan sonra tebrik etmek gerektiğini düşünüyorum.Tebrikler(!) Nate Robinson.

İzlemeyenler için videoları paylaşayım.





O Anlar # 20


Euro 2008'de Türkiye'nin kaderini değiştiren golün sahibi Nihat Kahveci topu kaleye yollarken...

Okur Ailesine Bir Birey Katıldı


Bu sefer magazin haberi verelim.Milli basketbolcumuz Mehmet Okur ikinci kez baba oldu.Mehmet'in eşi Yeliz Okur bir erkek çocuğu dünyaya getirdi.Çift erkek çocuklarına Yiğit Mehmet ismini vermişler.Okur çiftini tebrik ediyoruz.Allah analı babalı büyütsün.Yiğit Mehmet ailesine yeni bir heyecan getirir ve babasının iyi oynamasını sağlar belki de:)

Hatanın da Bir Sınırı Var



"Diğer büyük takımlar bizim kadar hata yapmıyor. Sıkça çok büyük hatalar yapıyoruz ve bunların bedelini pahalıya ödüyoruz.İki gün önce Porto maçında da bu oldu. Chelsea ve Manchester United maçlarında da büyük hatalar yapmıştık. Bu sorunları çözmemiz lazım, çünkü çok fazla hata yapmaya başladık."

Cesc Fabregas

Özlüyorum


"İspanya’da geçirdiğim 13 yılın ardından Barcelona’daki hayatımı ister istemez özlüyorum ancak bu zorluklara karşın Milano’ya adapte olmaya çalışıyorum ve amacım, Barcelona’daki başarıların benzerlerini Inter formasıyla da yaşamak."

Samuel Eto'o

Mourinho Varsa Biz Yokuz


Bu hafta başında AS gazetesi bir anket yapmış.Real Madrid ile ilgili sorular sorulmuş.Sorulardan biri Şampiyonlar Ligi'nde Real Madrid O.Lyon'u eler mi? Cevap %51 ile hayır olmuş.Tarihinde O.Lyon'u yenemeyen Real Madrid'i düşününce bu sonuç şaşırtıcı olmaz.Şampiyonlar Ligi'ndeki maçta da O.Lyon sahasında Real Madrid'i yenmişti.

Bir diğer soru ise takımın başına Jose Mourinho getirilsin mi?Pellegrini bir müddet eleştirilmişti.Bu takımın hocası değil gibi bir düşünce vardı.Eğer O.Lyon'a ilk maçta yenilen Real Madrid turu geçemezse o zaman Pellegrini'nin koltuğu sallanabilir.Yerine düşünülen isim Jose Mourinho olacak ki gelsin mi diye sormuşlar.Taraftarların %78'i hayır istemiyoruz demiş.Mourinho'nun Real ile ilgili bir söylemini hatırlamıyorum.O yüzden biraz şaşırdım.Ya Pellegrini'den memnunlar ya da gerçekten Jose Mourinho'yu sevmiyorlar, itici buluyorlar.Bence Real'in başında Mourinho olsa ortalığı kasıp kavurur.Ben şahsen görmek isterim.O.Lyon maçından sonra bu fikirler değişir mi göreceğiz.

Hafta Sonu Futbol


20 Şubat Cumartesi
13:30 Bucaspor-Kartalspor / D Spor
13:30 Göztepe-Şanlıurfaspor / Yeni Asır TV
14:45 Everton-Man United / Spormax
15:00 Eskişehirspor-Gençlerbirliği / Lig TV
16:30 Nurnberg-Bayern / TRT 3
17:00 Wolves-Chelsea / Spormax
19:00 Trabzonspor-İstanbul BB / Lig TV
21:00 Barcelona-Santander / NTV
21:45 İnter-Sampdoria / NTV Spor
22:00 Paris-Toulouse / Kanal A
23:30 Corinthians-Rio Branco / Spormax

21 Şubat Pazar
13:30 Altay-Rizespor / D Spor
16:00 Aston Villa-Burnley / Spormax
16:00 Bologna-Juventus / NTV Spor
16:30 Freibourg-H.Berlin / TRT 3
17:00 Man City-Liverpool / Spormax
18:00 Marseille-Nancy / Kanal A
19:00 Beşiktaş-Galatasaray / Lig TV
19:30 Portsmouth-Stoke City / Spormax
21:00 Palmeiras-Sao Paulo / Spormax
21:45 Bari-Milan / NTV Spor
22:00 Rennes-Lille / Kanal A
22:00 Real Madrid-Villareal / NTV

22 Şubat Pazartesi
20:00 Dardanelspor-Karabükspor / D Spor
20:00 Fenerbahçe-Bursaspor / Lig TV
22:00 Blackburn-Bolton / Spormax (Premier League)
22:00 Valencia-Getafe / (La Liga)

Dallas Cowboys Stadium'da All-Star Hazırlığı

12 Şubat 2010 Cuma

2010 NBA All-Star Heyecanı Başlıyor


Bu gece malum all-star şöleni başlıyor.All-star öncesi belirlenen kadrolar ve yarışmalara katılacak isimlere bakarak 3 gün boyunca sürecek o heyecan frekansına girmek gerekiyor.Öncelikle all-star şölenin ilk günde oynanacak çaylaklar-ikinci yıl oyuncuları(sophomore) maçına bir bakalım.

Çaylaklar: Omri Casspi (Kings), DeJuan Blair (Spurs), Stephen Curry (Warriors), Tyreke Evans (Kings), Jonny Flynn (Wolves), Taj Gibson (Bulls), James Harden (Thunder), Brandon Jennings (Bucks), Jonas Jerebko (Pistons)

Head Coach: Adrian Dantley (Denver Nuggest), Assistant Coach: Kevin Durant (Oklahoma City)

İkinci yıl oyuncuları: Michael Beasley (Heat), Marc Gasol (Grizzlies), Danilo Gallinari (Knicks), Eric Gordon (Clippers), Brook Lopez (Nets), Kevin Love (Wolves), O.J. Mayo (Grizzlies), Anthony Morrow (Warriors), Russell Westbrook (Thunder)

Head Coach: Patrick Ewing (Orlando Magic), Assistant Coach: Chris Bosh (Toronto Raptors)

Kadrolara baktığımızda ikinci yıl oyuncularının önde olduğunu görebiliyoruz.Gallinari, Gordon, Love ve Westbrook ikinci yıl takımının önemli parçaları.Çaylaklar da ise 2009 draft'ından sonra beklenenin aksine iyi performans gösteren Evans, Harden, Curry ve Jennings göze çarpıyor.Blair, Gibson, Casspi ve Jerebko takımın diğer önemli parçaları.Her ne kadar da çaylakların kadrosu iyi olsa da önceki senelerdeki kadrolara bakıldığında ikinci yıl oyuncuları ile çaylakların arasındaki farkın bu kadar olduğunu hatırlamıyorum.All-star kadrosuna seçilen Derrick Rose da ikinci yıl oyuncuları arasında yer alsaydı çaylaklara hiç şans tanımazdım.Harden, Curry ve Jennings'in ne zaman ne yapacağı belli olmuyor.Bakarsanız bu maçta inanılmaz bir direnç olurlar ve çaylakların az olan şansını yükseltirler.Bir sürpriz beklemekle beraber ben ikinci yıl oyuncularının kazanacağını düşünüyorum.Mvp tahminime gelince çaylaklar kazanırsa Stephen Curry, ikinci yıl oyuncuları kazanırsa Eric Gordon veya Danilo Gallinari.

İkinci gün oyuncuların yeteneklerini sergileyeceği gün olacak.Yapılacak olan yarışmalarla NBA severleri yavaş yavaş all-star maçına ısındırmaya çalışılacak.Nedir bu yarışmalar?Yetenek yarışması, 3lük yarışması ve smaç yarışması.
  • Yetenek yarışması
Yetenek yarışmasında Steve Nash, Deron Williams, Brandon Jennings ve Derrick Rose yarışacak.


Steve Nash daha önce bu katogaride mutlu sona ulaşmış biri.Tabiki de bu senede en güçlü adaylardan biri.Ama yaşından dolayı hızında olan düşüş sebebiyle çok da şans vermiyorum.Paslarda ve şutta hiçbir sorun yaşayacağını düşünmüyorum ama sürat gereken yerlerde biraz geride kalacağını düşünüyorum.


Deron Williams'ın gerek paslardaki başarısı gerek şutlardaki isabet oranıyla bu yarışmada en güçlü aday.Deron Williams da önceden bu yarışmaya katılmış ve kazanmış bir oyuncu.Paslarda herhangi bir sorun yaşamazsa iyi bir dereceyle kazanacağını bekliyorum.


Kazanma şansı olan başka bir oyuncu da Derrick Rose.Derrick Rose diğer oyunculara göre hız bakımından en iyisi, ama pas ve şut yeteneklerine bakarsak biraz problem yaşayabilir.Derrick Rose bu yarışmanın geçen seneki şampiyonu.Şampiyon olmasına rağmen derecesine bakıldığında Williams ve Nash'in derecesinin çok çok altında kalmıştı.Bu sene işi gerçekten çok zor.Ben ikinci olacağını düşünüyorum.


Son olarak Brandon Jennings.Sezon başında iyi performans beklenmeyen Jennings, 55 sayı attıktan sonra tüm gözler üstüne çevrildi.Acaba iyi bir oyuncu olacak mı diye düşünülmeye başlandı.Fakat daha sonra bir düşüş yaşadı.Belki de normale döndü.Yetenek yarışmasını kazanacak kadar yetenekli olduğunu düşüncesinde değilim.Pas konusunda biraz sıkıntı yaşayacaktır.Pas bölümünü geçse de şut da problem yaşar.Kısacası hiç şansı yok.

Yetenek yarışmasında favorim Deron Williams, o olmazsa Steve Nash.
  • 3lük Yarışması
Bu seneki üçlük yarışmasında yarışacak olan oyuncular: Daequan Cook, Channing Frye, Danilo Gallinari, Stephen Curry, Paul Pierce, ve Chauncey Billups.


Şu ana kadar az sayıda izlediğim Miami maçlarında hiçbir şekilde gözüme çarpmayan Daequan Cook'un ne yapacağı konusunda hiçbir fikrim yok.Bir bilgi olması amacıyla üçlük yüzdesini vereyim.Cook bu sezon %31,7 üçlük oranına sahip.Sürpriz yapar mı hiç sanmıyorum.


New York da oynarken izlediğimde baya beğenmiştim.İleride iyi bir oyuncu olacağını düşünüyordum.Daha sonra bir düşüşe geçti ve biraz şüpheye düştüm.Ancak bu sezon Phoenix de yaptıklarını görünce iyi bir oyuncu yerine bir takımın iyi bir parçası olacağını düşünüyorum.Üçlük yarışmasına katılmasının nedenlerinden biri de oynadığı takım diye düşünüyorum.Phoenix hızlı oynamaya çalışan bir takım olduğundan sürekli erken atış bulmaya çalışıyorlar.Bu arayışta Frye üçlük kullanma şansı buluyor ve %43,3 gibi bir oranla bu atışları değerlendiriyor.Gerçekten iyi bir yüzde.Benim favorim kesinlikle Fryedır.


Frye'ın arkasından bu yarışmayı kazanacak olan kim diye sorulsa ben Danilo Gallinari derim.Neden derseniz?Birincisi iyi bir bileğe sahip olduğundan üçlük yüzdesi muhteşem %40,2.İkincisi topu elinden çabuk çıkarıyor.Üçlük yarışmalarında şampiyon olabilmeniz için yüzdeli atmanız dışında topu elinizden çabuk çıkarmanız gerekiyor.Katılanlar arasında bunu en iyi yapan Gallinari.Şansı var, kazanırsa hiç şaşırmam.




Stephen Curry son zamanlarda iyi performans gösteriyor.Hiç Golden State maçı izlemedim ama en azından takipe ettiğim kadarıyla istatistiklerine baktığımda bu görülüyor.Katıldığında görünce üçlük yüzdesine bakayım dedim biraz şaşırdım.Üçlük yüzdesi %43,4.Bu yüzde biraz şansını arttırsa bile kazanma konusunda şüphelerim var.Frye ve Gallinari'yi zorlayacaktır.Orası kesin.



Sıra geldi %44,8 üçlük yüzdesine sahip Paul Pierce.Pierce tabiki en büyük favorisi.Ancak şöyle bir durum var.Şutu kullanırken yavaştan alıyor.Boston maçlarını izlediğimde ne zaman Pierce üçlük kullansa kendi kendime diyorum ki üç sayılık atışta ne kadar düşünüyorum.O izlenimi veriyor çünkü.Daha önce de dediğim gibi üçlük yarışmalarında hız önemlidir.Pierce düşünürek(!) attığı için kazanması diğerlerin kötü atmasından dolayı olabilir.Ama yine de şansı var.



Billups, Pierce kadar olmasa da ağır şut atan isimlerden biri.Bu dezavantaj tabiki.Ama daha önce katıldığı üçlük yarışmasında zıplayarak atmaktansa zıplamadan atmayı tercih etmiş ve kötü performansla 12 sayıda kalmıştı.Bu seferkinde de bu taktiği kullanırsa 12'den daha fazla atabilir ama kazanmak için yeterli olmayabilir.
  • Smaç Yarışması

Sıra belki de all-starda sonucu en çok beklenen ve seyir zevki oldukça fazla olan yarışmaya geldik.Smaç yarışması.Bu sene gerçekten heyecanlı geçeceği katılanlara bakıldığında bu söylemek yanlış olmaz.Kimlerin katıldığına bakalım.Shannon Brown, Gerald Wallace, Nate Robinson ve DeRozan/Eric Gordon

Bu isimlere baktığımda her zamanki gibi bu senede heyecanlı geçecek.Bu yarışmayı daha önce bileğinin hakkıyla(!) kazanmış olan Nate Robinson bu senede favoriler arasında.Bir tek isim var insanları heyecanlarından.O da Shannon Brown.Gerçekten inanılmaz işler yapıyor.Maç esnasında yaptıklarıyla bile hayran kalabiliyorsunuz.Boyun kısmı(!) olmamasına rağmen bu sene kazanacağını düşünüyorum.Tek korkum bu sene de adaletli davranılmazsa (adaletli davranılmadığında kesin Nate Robinson kazanır) bu yarışmaya ilgi veya duyulan heyecan azabilir.Özellikle bir daha Robinson kazanırsa.All-star maçından çok smaç yarışmasını bekliyorum.
  • All-star maçı
Geldik all-star haftasının en heyecanlı bölümüne.24 yıldızın aynı anda sahada izlenme şansı veren, yapılan hareketlerle seyircileri iyice çoşturan all-star maçına.Seçilen 24 yıldız oyuncu içerisinde bulunmayan oyuncular da var elbette.Bunların hepsine değineceğiz ama öncelikle isterseniz kadrolara bir bakalım.

Doğu Karması: Kevin Garnett, Dwyane Wade, Dwight Howard, LeBron James, Chris Bosh, Al Horford, Joe Johnson, Paul Pierce, Rajon Rondo, Derrick Rose, Gerald Wallace ve David Lee.

Batı Karması: Carmelo Anthony, Tim Duncan, Amar'e Stoudemire, Steve Nash, Chauncey Billups, Deron Williams, Dirk Nowitzki, Kevin Durant, Pau Gasol, Chris Kaman, Zach Randolph ve Jason Kidd.



Doğu'da son dakika da bir değişiklik oldu ve ailevi problemleri nedeniyle all-starda yerini alamayacak olan Allen Iverson yerine David Lee seçildi.Bu kararın her iki açıdan da doğru olduğunu düşünebiliriz.Açıkcası David Lee en başta seçilmesi gerekiyordu.New York basını güçlü olmasına rağmen David Lee seçilememişti.Iverson'un yerine seçilmesi en azından sevindirici bir olay.Doğu'da hakkının yenildiğini düşündüğüm bir isim var.O da Josh Smith.Smith önceki senelere göre daha faydalı oynuyor.Atlanta iyi bir role sahip.yapması gereken tüm şeyleri fazlasıyla yapıyor.Bu kadar faydalı oynarken Smith'i ödüllendirmek için all-star seçmek lazımdı.Belki de koçlar Boston'dan üç oyuncunun seçilmesine rağmen Atlanta'dan üç ismin seçilmesinin fazla olacağını düşündüler.Bu düşünce yanlış olsa bile illa ki iki oyuncu seçmek istiyorlardıysa Al Horford'ın yerine Josh Smith'i seçmeleri gerekiyordu.Hatta en başta David Lee ve Al Harford'un aynı pozisyonda olduklarını düşünürsek David Lee daha çok haketmişti.Eğer ki koçlar tarafından Al Harford yerine David Lee yazılsaydı o zaman Josh Smtih kesin all-star olurdu.Josh Smtih bu yolda devam ederse bu sene olmadı ama seneye seçileceğini düşünüyorum.Doğu'da her ne olursa olsun bir ismin seçilmesi gerekiyordu.All-starı all-star yapan gerek maçın başında sergilediği danslarla gerekse saha içindeki komik hareketleriyle izleyenlerin kalbinde taht kurmuş olan bir isim.Shaquille O'neal...Shaq basketbol oynadığı sürece all-star haftasında yerini alması gerekiyor.Bu sene seçilemedi ama en azından maçtan önce dans gösterisiyle karşımıza çıksın.Seyircileri önceden o heyecana hazırlamış olur.Bunların dışında Doğu kadrosuna bakarsak gayet iyi bir kadro.Daha dengeli kadro.


Gelelim Batı'ya.Batı'da belirlenen 12 isimde 3 değişiklik oldu.Brandon Roy ve Chris Paul'un olmaması daha önceden de belliydi.Ama son dakika haberlerine göre Kobe de yokmuş all-starda.Bu üç oyuncunun olmaması seyir zevkini biraz düşürebilir.Bu üç oyuncunun yerine kimler geldi?Chauncey Billups, Jason Kidd ve Chris Kaman...Ben en çok Jason Kidd'e şaşırdım.Neden şaşırdığımı açıklayayım.Ben Kidd'in koçlar tarafından seçileceğini düşünüyordum.Sonuçta all-starın evsahibi Dallas.Kendi seyircisi önünde olması ve kariyerinin yavaş yavaş sonuna gelmesi sebebiyle bu ödülün verilmesi gerekiyordu.Koçlar tarafından seçilememese de sakatlıklardan dolayı kadroya dahil olması Dallas taraftarlarını ve basketbolseverleri sevindirmiştir.Batı'da uzunların sayısı bir hayli fazla.Durant'ı bir kenara koyarsak 6 uzun var.Bu kadar çok uzun all-starın havasına uyduğunu düşünmüyorum.Sonuçta all-star güzel hareketlerle seyir zevki olan bir organizasyon.Uzunlarla bu mümkün olmuyor.Uzun olmasına rağmen biraz hareketli olabilseler bir nebze ortama uyum sağlayabilirler.Batı, Doğu'ya göre bu konuda geride.Ama bir konuda iyiler.Kidd ve Nash'in olması Batı için büyük bir artı.Onların inanılmaz paslarını göreceğimiz için şanslıyız.Gelelim all-star sonucunda MVP'in kim olacağı konusuna.Doğu kazanırsa Lebron James, Batı olursa Carmelo Anthony olur diyorum.

11 Şubat 2010 Perşembe

Nate Robinson vs Shaquille O'neal

Nate Robinson 'un Yao'ya yaptığı bloğu herkes hatırlayacaktır.Nate Robinson bu kez kendinden baya uzun Shaq'a sürpriz hazırlamış.Maç esnasında bir pozisyonda Shaq, Robinson'a geçit vermiyor ve Robinson bunu dert edip intikamını alıyor.Robinson'un bu tür hareketleri basketbolu daha da çok izlenir yapıyor.Robinson da herşey mevcut.Uzunlara yaptığı bloklar, kendisinden uzun olan oyuncuları hoplayarak zıplayarak savunması...İsterzeniz pozisyona izleyelim.

O Anlar # 19

F1'in başarısız pilotlarından Taki Inoue, güvenlik aracına çarparken...


Bu komik anı izlemek isterseniz:

9 Şubat 2010 Salı

Nerde O Eski Geçişler

Otoriteler tarafından F1 tarihinin en güzel geçişi olarak gösterilen, Spa 2000 Hakkinen - Schumacher mücadelesi:


Belkide F1 tarihinin en heyecanlı anı, Ayrton Senna ve Nigel Mansell'in tekerlek tekerleğe, kıvılcımlar çıkartarak birbirini geçmeye çalışmaları.

F1 2010'a sayılı günler kala

Formula 1 2010 sezonunun başlamasına yaklaşık 1 ay kaldı (14 Mart - Bahreyn Gp). Takımlar çalışmalarına tam gaz devam ediyorlar. Büyük takımlar olarak nitelendirilebilecek F1'in gediklisi olan takımlar, bir yandan test verilerini kullanarak araçların ayarları üzerinde yoğunlaşırlarken diğer yandan da kural değişiklikleri sebebiyle yakıt tüketimini minimuma çekmeye çalışıyorlar. Küçük takımların ise tek derdi 14 Mart'a kadar piste sürebilecekleri bir araç çıkartmak. Özellikle yeni kurulan takımlardan bazılarının testlere götürecek bir araç bile ortaya çıkartamamış olmaları, merak ve endişeyle karşılanmış durumda.
F1 2010 sezonu ve ilerisi için yapılmış en büyük değişiklik tabiki pitte benzin ikmalinin kaldırılması oldu. Amaç; son yıllarda artmış olan "önümdekini zorlamama, pist üzerinde geçme riskini almama gerek yok, nasılsa pitte geçerim" mantalitesini kaldırmak ve pist üzerinde geçişlerin artmasıyla birlikte ilgiyi tekrardan yükseltmek ve bu sayede de para akışını arttırmak. Gayet mantıklı bir değişiklik oldu, ayrıca da daha önce koyulmuş olan pitte lastik değiştirme yasağı gibi saçma sapan ve güvenliği ihlal eden bir değişiklikte değil.
Umarım 2010 ve ilerisi sezonlarda eskisi kadar geçiş ve heyecan görmeye başlarız. Çünkü son yıllarda bütün sezonda görülen geçiş sayısı, eski yıllarda bir yarışta görülen geçiş sayısına eşit olmaya başlamıştı.

Moto Gp 2010 Takvimi

11 April - Qatar - Losail (gece yarışı)
25 April - Japan - Motegi
2 May - Spain - Jerez
16 May - France - Le Mans
30 May - Italy - Mugello
6 June - Great Britain - Silverstone
26 June - Netherlands - Assen (cumartesi yarışı)
4 July - Catalunya - Catalunya
18 July - Germany - Sachsenring
25 July - United States - Laguna Seca
15 August - Czech Republic - Brno
29 August - Indianapolis - Indianapolis
12 September - San Marino & Riviera di Rimini - Misano
19 September - Hungary - Balatonring
10 October - Malaysia - Sepang
17 October - Australia - Phillip Island
31 October - Portugal - Estoril
7 November Valencia Ricardo Tormo-Valencia

7 Şubat 2010 Pazar

İslam Çupi

Türk Spor Basınının duayenlerinden İslam Çupi'nin aramızdan ayrılışının 9. yılı, bugün. Fanatiklikten ziyade, gönül bağıyla yazılmış, özgün bir Türkçe ve güzel betimlemelerle süslenmiş birer sanat eseri kıvamında ki o spor yazılarını okumayı bırakışımızın üzerinden de tam 9 yıl geçmiş. Pekçoklarına göre O'ndan sonra onun yerini doldurabilecek, O'nun uyandırdığı hisleri uyandırabilecek bir spor yazarı da gelmemiştir, İslam Çupi'nin vefatının ardından.
Anısını yaşatmak adına Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı'nın basın tribününe İslam Çupi adı verilmiştir.

"…Fenerbahçe Cumhuriyeti ortalıkta yoksa, Türkiye yoktur, futbol yoktur, bolluk yoktur, insanlar yoktur, canlılar güç nefes alır ve bu ülke kısa süre sonra yaşayan yer olmaktan çıkıp, mezarlık olur. Fenerbahçe büyüklüğü ne şampiyonluk büyüklüğü, ne kupa büyüklüğüdür. Onun büyüklüğü başka bir büyüklüktür işte, adı konamaz… “
İslam Çupi

Fenerbahçe Ülker, Komploya mı Kurban Gitti ?


Haberin asıl kaynağı olan Hürriyet gazetesi; Euroleague'ye erken veda eden ve Avrupa otoritelerini bile şaşırtan Fenerbahçe Ülker'in kupaya veda etmesiyle ilgili müthiş bir komplo teorisi ortaya attı.
İşte o komplo teorisi:

F.Bahçeli bir yönetici, sahalarında 76-68 kaybettikleri ve Avrupa’ya veda ettikleri Zalgiris Kaunas maçında komploya kurban gittiklerini ileri sürdü. İddiaya göre karşılaşmanın İtalyan hakemi Fabio Facchini, Kapalıçarşı’da yaptığı alışverişin faturasını sarı lacivertli kulübe ödetmek istedi.

Başkan talimatı var

Başkan Aziz Yıldırım’ın etik olmayan hiçbir işe girilmemesi konusunda kesin talimatı olduğunu söyleyen yönetici, bu nedenle hakemlere hiçbir hediye almadıklarını vurguladı.

Euroleauge’den elenmelerini başlı başına bu olaya bağlamak istemediklerini ve takımdaki sakatlıkların da bu sonuçta önemli bir etken olduğunu söyleyen Fenerbahçe yöneticisi, “Hakemlere hediye almadık diye elendik demek istemiyorum. Ancak bu tavrımız da onların kararlarında, dolayısıyla da bizim elenmemizde bir etken olmuştur” dedi.

Fener öder demiş

İddiaya göre F.Bahçe Ülker-Zalgiris Kaunas karşılaşmasının hakemi Fabio Facchini maç günü Kapalıçarşı’dan alışveriş yaptı ve ödemenin Fenerbahçe kulübü tarafından yapılacağını söyledi. Bunun üzerine Kapalıçarşı esnafı kulübü aradı, ancak ödemenin yapılmayacağı cevabını aldı. Küplere binen İtalyan hakem de alışverişten vazgeçerek çarşıdan ayrıldı.

Murathanoğlu doğruladı

Radyospor’da katıldığı bir programda bu konuya değinen basketbol yorumcusu Murat Murathanoğlu da olayı doğruladı. İtalyan hakemin o maçta tam anlamıyla bir katliam yaptığını söyleyen Murathanoğlu, “Aziz Yıldırım’ın bu konuda bir talimat verdiğini ve etik olmayan hiçbir olayda F.Bahçe’nin adının geçmesini istemediğini biliyorum. Normalde İtalyan hakemleri etki altına almak kolay değil. Ancak o dükkan sahibinin Fenerbahçe kulübünü aradığını da biliyorum” dedi. Murathanoğlu ayrıca, hakemlerin bir birlik olduğunu ve F.Bahçe’nin ilerleyen dönemlerde de bunun zorluğunu çekebileceğini söyledi.

5 Şubat 2010 Cuma

Hafta Sonu Futbol


5 Şubat Cuma

20.00 Beşiktaş – Gençlerbirliği (LİG TV)
21.30 Werder Bremen – Hertha Berlin (TRT 3)

6 Şubat Cumartesi

13.30 Bucaspor – Konyaspor (D SPOR)
14.45 Liverpool – Everton (SPORMAX)
16.30 Wolfsburg – Bayern Munich (TRT 3)
17.00 Manchester United – Portsmouth (SPORMAX)
19.00 Kayserispor – Galatasaray (LİG TV)
19.00 Valencia – Valladolid (NTVSPOR)
19.30 Tottenham – Aston Villa (SPORMAX)
21.00 Barcelona – Getafe (NTVSPOR)
21.50 Corinthians – Sertaozinho (SPORMAX)
22.00 Rennes – Bordeaux (KANAL A)
23.00 Real Madrid – Espanyol (NTV)
00.10 Newell’s Old Boys – Boca Juniors (NTVSPOR)

7 Şubat Pazar

13.30 Samsunspor – Çaykur Rize (D SPOR)
15.00 Trabzonspor – Manisaspor (LİG TV)
15.30 Birmingham – Wolwerhampton (SPORMAX)
16.00 Inter – Cagliari (NTVSPOR)
18.00 Toulouse – Lyon (KANAL A)
18.00 Chelsea – Arsenal (SPORMAX)
18.30 Dortmund – Frankfurt (TRT 3)
19.00 Fenerbahçe – Diyarbakırspor (LİG TV)
21.00 Sao Paulo-Santos (SPORMAX)
21.45 Fiorentina – Roma (NTVSPOR)
22.00 Marseille – Valenciennes (KANAL A)

8 Şubat Pazartesi

20.00 Altay – Karşıyaka (D SPOR)

4 Şubat 2010 Perşembe

Hayrettin Yeniden Yeşilsahalarda

Eski Galatasaraylı ve Milli Kaleci Hayrettin Demirbaş(47) , süper amatör küme takımlarından Niğdespor ile tekrardan yeşilsahalara dönüyor.
''Cevdet Hoca benden kaleci istedi. Görüştüğüm hiçbir kaleci olmadı. Kaleci bulamayınca, 'Hocam sen benim eski arkadaşımsın. Devler liginde seni izledik, rahatlıkla oynarsın. Gel, hem kaleci olursun, hem de gençlere örnek olursun' deyince hocamı kıramadım'' dedi.Bir haftadır takımla birlikte antrenmana çıktığını anlatan Demirbaş, ''İnşallah gençlerle birlikte bu takımı en iyi yerlere getirmeye çalışacağız. Buradan döndükten sonra Niğde'de iki maçımız var. Onları alırsak play-off oynayacağız. Bu iki maçı gençlerle birlikte alıp yolumuza devam etmek istiyoruz''

Guerrero Vs Uçak

Hamburg'un Peru'lu forvet oyuncusu Guerrero, uçak korkusu nedeniyle bir türlü takımına kavuşamıyormuş. Golcü futbolcu 3 defa uçağın kapısından dönmüş, 1 kez de vize sorunu nedeniyle uçağa binememiş. Hamburg takımı ise durumu gayet sakin karşılayarak, dizinden mevcut bir sakatlığı bulunan oyuncunun tedavisini Peru'da devam ettirme kararı alarak, "madem o gelemiyor bizim fizyoterapistler gider" demiş. Ayrıca Guerrero tedavisi sırasında, uçak fobisini yenmek için de ekstradan psikolojik yardım alıcakmış.

Türkiyede bir futbolcu aynı duruma düşse ne olurdu acaba?
Büyük ihtimalle; Anadolu klüplerinden birinde olsa sözleşmesi fesh edilir yada kadro dışı bırakılırdı, 3 büyüklerden birinde olsa rekor bir cezaya çarptırılırdı. Yada hiç birine girişilmeden oyuncumuz tedavisini ülkesinde sürdürüyor denilirdi, basında bunun üzerine birçok transfer dedikoduları yazardı. Olanda uçaktan korkan oyuncuya olurdu, uçak korkusunun üzerine ceza korkusu ve basın korkusu eklenirdi, ülkeden içeri girerken uçakta altına yapardı.

Cabanas'ta Haberler İyi


Geçtiğimiz hafta barda yaşanan tartışma sonucunda, bir mafya üyesi tarafından başından yaralanan Perulu Futbolcu Cabanas'tan iyi haberler gelmeye başladı.
Saatler süren bir operasyon geçirmesine ve beyninde ki kurşun çıkarılamamsına rağmen, sağlık durumu hızla düzelme gösteren futbolcu adeta bir mucizeyi gerçekleştiriyor.
Club America Başkanı Michel Bauer, “Cabanas ciddi olarak dünya kupasında forma giyip giyemeyeceğini düşünüyor. Bu konuyu doktorlarına da açtı. Onlara antrenmanlara ne zaman başlayabileceğini sordu”

3 Şubat 2010 Çarşamba

Yedek F1 Takımı


F1 2010 sezonu için 13 takımın kayıt yaptırması sonucunda, grid tamamen dolmuş durumda. Fakat F1'e katılma hayalleri kuran Stefan Gp bu duruma aldırmıyor adeta. Yeni sezon geliştirmelerine hızla devam eden be ortaya bir araç çıkartma başarısı gösteren Stefan Gp, gözünü gridin güçsüz takımlarına dikmiş durumda.
Valencia testlerine Campos Meta ve USF1 takımlarının yeni araçlarının hazır olmaması sebebiyle katılamaması üzerine; Stefan Gp, her ihtimale karşı Bahreyn Gp'ye 12 metrelik bir ekipman konteyneri gönderdiklerini açıkladı.

Gerçekçi Olabilmek

3-1'lik Manchester United malubiyeti üzerine, Arsenal şampiyonluk şansını iyice zora soktu.
Takımın yıldızlarından Arshavin kendi internet sitesi üzerinden yayınladığı yazıda : ''Bu yenilgilerin ardından ligi ilk sırada tamamlayacağımıza inanmak daha zor'' ifadesini kullanarak, umutsuzluğunu dile getirdi.

Takımın kaptanı Fabregas : ''Olumlu düşünmemiz gerekiyor. İnanmazsanız hiçbir şey kazanamazsınız. Ben hep gerçekçi oldum ve yalan söylemeyeceğim. Şampiyonluk çok zor olacak''

Chelsea'nin 5 puan arkasına düşmüş durumda olan Arsenal, bu haftasonu Chelsea deplasmanına konuk olucak ve şampiyonluk yolunda "tamam mı devam mı?" sorusuna cevap vericek.

2 Şubat 2010 Salı

O Anlar # 18



Vlade Divac'ın ribond mücadelesinde topu almak yerine dışarıya tiklemesi, topun üçlük çizgisinin gerisinde olan Robert Horry'e gelmesi sonucunda NBA'de şampiyon olan ilk Türk olma şansını Hedo'dan alan Robert Horry'in son saniye üçlüğü.

Lost Sezon 6

Hasret bitti, Lost'un son sezonu olan 6. sezonu bugün yayınlanmaya başladı.

Var Mısınız Yok Musunuz?

Beşiktaş taraftarları hafta sonu 3.kez başkanlığa seçilen Yıldırım Demirören'i protesto etmek için örgütleniyor.Haklı olduklarını düşünen taraftarlar cuma günkü oynanacak maçın 15.dakikasında stadı terk ederek protesto edecekler.Eksibesiktas blogunda bir çağrı yapmış.Onu sizinle paylaşmak istiyorum.Bu düşüncede olan tüm beşiktaşlıları çağrıyor.Ben de bu kampanyaya destek veriyorum.





"BU ORGANİZASYON, BİR GRUBUN, BİR SİTENİN ORGANİZASYONU DEĞİLDİR!

BİREYSEL BEŞİKTAŞ TARAFTARININ ORGANİZASYONUDUR.

BU ORGANİZASYONDA KÜFÜR, ŞİDDET, HİDDET, YIKICI BİR TAVIR BULUNMAMAKTADIR.

BU ORGANİZASYON, SADECE VE SADECE MEVCUT KULÜP YAPISI İÇERİSİNDE ANA ÖGE OLMASI GEREKEN "TARAFTARLIK" KAVRAMININ
MUKTEDİRLER TARAFINDAN HİÇE SAYILMASI NEDENİYLE ÖNERİLMİŞTİR.


Biz Beşiktaşlıyız
Sizin Olsun Oyunuz
Cuma 20:15'te
Kutlayın Artık Biz Yokuz


Var Mısınız
Yokluğunuzu Hissettirmeye..?
Bir Beşiktaş taraftarı tarafından samimiyetini, aşkını ortaya koyan tüm Beşiktaş taraftarına çağrıdır; bulunduğumuz tribünleri 15. dakika itibariyle terk ediyoruz.

Kapalı Tribün: Eski Açık Tarafında Eski Açık 1: Kapalı Tribün Tarafında Eski Açık 2: Numaralı Tribün Tarafında Numaralı: Bireysel Yeni Açık: Kapalı Tribün Tarafında yer alıp çıkışa yönelebilirler.


Biz Böyle Bir Futbol Düzeni İs-Te-Mi-Yo-Ruz!
Bu varsa, biz yokuz. Biz "Galatasaray'ın kalitesi vardır, bu arkadaşlar Galatasaray'ın geleceğinde söz sahibi olamazlar" diyen zihniyetle de mücadele ediyoruz, Aziz Yıldırım'ın imparatorluğuyla da. Zira yok bunların birbirinden farkı. Taraftar Yoksa Futbol Da Yoktur. Bilmiyorlar, anlamıyorlar. Nasıl anlatacaksın? Tezahüratla anlatamadın. Konuşarak anlatamadın. Giderek anlatacaksın. En ufak bir şiddet göstermeden... Sessiz, sakin, kendinden emin..."

Çek Git Bebeğim

Williams'la anlaşan Barrichello, Brawn Gp'deki koltuğunun yeni sahibi olan Nico Rosberg'e tavsiye vermiş:
"Takım direktörü Ross Brawn'dan, Schumacher ile eşit muamele görmek istiyorsa, aracını hızlı sürmeli ve kaza yapmamalı. Ona söyleyebileceğim tek şey var, takımdan ayrılsın"

Yaşayan Efsane Kobe Bryant


Bu basket sonucunda Lakers formasıyla en çok sayı atan basketbolcu değişmiş oldu.NBA'nin efsanelerinden, NBA logosunda resmi bulunan Jerry West bu sabaha kadar Lakers tarihinde en çok sayı atan oyuncuydu.Tam 25192 sayı atmış.Ama birçok barajları geçen NBA'nin şu anki yıldızı Kobe Bryant, Jerry West'i geçerek bu ünvana sahip oldu.Kobe Memphis maçında attığı 44 sayı ile birlikte toplam 25208 sayı atmış oldu.

Kobe Lakers tarihine adını altın harflerle yazdırmaya devam ediyor.Bazı istatistiklerde de zirveye çıkmaya çok yakın.Lakers tarihine bakıldığında her alanda ilk sırada Kobe'yi göreceğimizi düşünüyorum.Birazdan Kobe'nin rakamlarına bakacağız ve ne kadar büyük oyuncu olduğunu göreceğiz.Yaşayan efsane olarak daha birçok başarıya imza atacağını düşünüyorum.İsterseniz Kobe'nin rakamlarına bakalım.
  • Games
  1. Kareem Abdul Jabbar:1093
  2. Kobe Bryant:997
  • Minutes Played
  1. Kareem Abdul Jabbar:37492
  2. Jerry West:36571
  3. Kobe Bryant:36423
  • Field Goals
  1. Kareem Abdul Jabbar:9935
  2. Jerry West:9016
  3. Kobe Bryant:8770
  • Field Goals Attempts
  1. Elgin Baylor:20171
  2. Kobe Bryant:19271
  • 3-Pt Field Goals
  1. Kobe Bryant:1269
  2. Nick Van Exel:750
  • 3-Pt Field Goal Attempts
  1. Kobe Bryant:3729
  2. Nick Van Exel:2062
  • Free Throws
  1. Jerry West:7160
  2. Kobe Bryant:6399
  • Free Throw Attempts
  1. Jerry West:8801
  2. Kobe Bryant:7628
  • Assists
  1. Magic Johnson:10141
  2. Jerry West:6238
  3. Kobe Bryant:4632
  • Steals
  1. Magic Johnson:1724
  2. Kobe Bryant:1522
  • Total Rebounds
  1. Elgin Baylor:11463
  2. Kareem Abdul Jabbar:10279
  3. Magic Johnson:6559
  4. Wilt Chamberlain:6524
  5. Shaquille O'neal:6090
  6. Vern Mikkelsen:5940
  7. A.C.Green:5632
  8. Rudy Larusso:5571
  9. Jerry West:5366
  10. Kobe Bryant:5280
  • Blocks
  1. Kareem Abdul Jabbar:2694
  2. Shaquille O'neal:1278
  3. Elden Campell:1022
  4. Vlade Divac:834
  5. James Worthy:624
  6. Elmore Smith:609
  7. Kobe Bryant:559
  • Turnovers
  1. Magic Johnson:3506
  2. Kobe Bryant:2899
  • Personal Fouls
  1. Kareem Abdul Jabbar:3224
  2. Vern Mikkelsen:2812
  3. Kobe Bryant:2648
  • Points
  1. Kobe Bryant:25208
  2. Jerry West:25192
  3. Kareem Abdul Jabbar:24176

Euro 2012'de Gruplar Belli Oluyor



Polonya-Ukrayna işbirliğiyle yapılacak olan 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası Grup eleme kuraları hafta sonu çekilecek.Torbaları daha önce belirtmiştik ama isterseniz birkez daha torbalara bakalım.


1. Torba: İspanya, Almanya, Hollanda, İtalya, İngiltere, Hırvatistan, Rusya, Fransa, Portekiz

2. Torba: Yunanistan, Çek Cumhuriyeti, İsveç, İsviçre, Sırbistan, TÜRKİYE, Danimarka, Slovakya, Romanya

3. Torba: İsrail, Bulgaristan, Finlandiya, İrlanda Cumhuriyeti, Norveç, İskoçya, Bosna-Hersek, Kuzey İrlanda, Avusturya

4. Torba: Slovenya, Letonya, Macaristan, Litvanya, Belarus, Belçika, Galler, Makedonya, Kıbrıs Rum Kesimi

5. Torba: Karadağ, Arnavutluk, Estonya, Gürcistan, Moldova, İzlanda, Ermenistan, Kazakistan, Liechtenstein

6. Torba: Azerbaycan, Lüksemburg, Malta, Faroe Adaları, Andora, San Marino


Elemelerde 9 grup olacak, 6 grup 6 takımdan, 3 grup ise 5 takımdan oluşacak.Şahsen ben Türkiye'nin 6 takımlı grupta yer alacağını düşünüyorum.O yüzden tahminimi ona göre yapacağım.

1.torbaya baktığımda, aslında bakmamaya çalışıyorum, eşleşmek istemeyeceğimiz takımlar var.İspanya, İngiltere, İtalya, Almanya ve Hollanda üst düzey takımlar.Bunlardan sıyrılırsak geriye Portekiz, Rusya, Fransa ve Hırvatistan kalıyor.Bu takımların hepsiyle başa baş mücadele edebiliriz.Fransa'nın isminin olmasına rağmen gruplarda ne kadar kötü performans sergileddiklerini düşünürsek korkmamız gerekmez.O yüzden bu 4 takımdan hangisi gelirse gelsin farketmez.Seçme şansımız olsaydı benim tercihim Hırvatistan olurdu.

3.torbada kalite bakımından daha zayıf takımlar var ama geçen senelerde karşılaştığımız takımlar olduğundan ne kadar zorlu takımlar olduğunu biliyoruz.Bosna-Hersek, Norveç, Finlandiya, Bulgaristan ve İsrail gibi deplasmanlar bizi çok zorlayacağından bu torbadan Avusturya çıkmasını isterim.

4.torbada olan takımlardan bazılarını geçmişte karşılaştığımız için tanıdığımız bir torba.Slovenya 2010 DÜnya Kupası bileti almış bir takım olarak yükselişteler.O dışındaki takımlar gelirse gelsin diyorum ama Belçika'dan da çekiniyorum.Tercihim Makedonya olurdu.

5.torbaya göz attığımızda Kazakistan veya Liechtenstein gelmesini tercih ederim.Diğer takımlarla eşleşirsek deplasmanda zorlandığımız için, özellikle "küçük" takımlara karşı, problem olabilir bizim için.

6.torbada bazı kişiler tarafından neden bu tür turnuvalara dahil edildikleri konusunda düşüncelerin ortaya çıkmasına neden olan milli takımlar var.Kim bunlar?Azerbaycan, Lüksemburg, Malta, Faroe Adaları, Andora, San Marino...En azından Azerbaycan çıksın da kardeş kardeş oynayalım.

Son olarak oluşturduğum grup;

  1. Hırvatistan
  2. Türkiye
  3. Avusturya
  4. Makedonya
  5. Kazakistan
  6. Azerbaycan
Bakalım hafta sonu çekilecek kura sonucunda nasıl bir grup oluşacak.Siz de grup tahminlerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails