9 Şubat 2010 Salı

F1 2010'a sayılı günler kala

Formula 1 2010 sezonunun başlamasına yaklaşık 1 ay kaldı (14 Mart - Bahreyn Gp). Takımlar çalışmalarına tam gaz devam ediyorlar. Büyük takımlar olarak nitelendirilebilecek F1'in gediklisi olan takımlar, bir yandan test verilerini kullanarak araçların ayarları üzerinde yoğunlaşırlarken diğer yandan da kural değişiklikleri sebebiyle yakıt tüketimini minimuma çekmeye çalışıyorlar. Küçük takımların ise tek derdi 14 Mart'a kadar piste sürebilecekleri bir araç çıkartmak. Özellikle yeni kurulan takımlardan bazılarının testlere götürecek bir araç bile ortaya çıkartamamış olmaları, merak ve endişeyle karşılanmış durumda.
F1 2010 sezonu ve ilerisi için yapılmış en büyük değişiklik tabiki pitte benzin ikmalinin kaldırılması oldu. Amaç; son yıllarda artmış olan "önümdekini zorlamama, pist üzerinde geçme riskini almama gerek yok, nasılsa pitte geçerim" mantalitesini kaldırmak ve pist üzerinde geçişlerin artmasıyla birlikte ilgiyi tekrardan yükseltmek ve bu sayede de para akışını arttırmak. Gayet mantıklı bir değişiklik oldu, ayrıca da daha önce koyulmuş olan pitte lastik değiştirme yasağı gibi saçma sapan ve güvenliği ihlal eden bir değişiklikte değil.
Umarım 2010 ve ilerisi sezonlarda eskisi kadar geçiş ve heyecan görmeye başlarız. Çünkü son yıllarda bütün sezonda görülen geçiş sayısı, eski yıllarda bir yarışta görülen geçiş sayısına eşit olmaya başlamıştı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails