2 Şubat 2010 Salı

Euro 2012'de Gruplar Belli Oluyor



Polonya-Ukrayna işbirliğiyle yapılacak olan 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası Grup eleme kuraları hafta sonu çekilecek.Torbaları daha önce belirtmiştik ama isterseniz birkez daha torbalara bakalım.


1. Torba: İspanya, Almanya, Hollanda, İtalya, İngiltere, Hırvatistan, Rusya, Fransa, Portekiz

2. Torba: Yunanistan, Çek Cumhuriyeti, İsveç, İsviçre, Sırbistan, TÜRKİYE, Danimarka, Slovakya, Romanya

3. Torba: İsrail, Bulgaristan, Finlandiya, İrlanda Cumhuriyeti, Norveç, İskoçya, Bosna-Hersek, Kuzey İrlanda, Avusturya

4. Torba: Slovenya, Letonya, Macaristan, Litvanya, Belarus, Belçika, Galler, Makedonya, Kıbrıs Rum Kesimi

5. Torba: Karadağ, Arnavutluk, Estonya, Gürcistan, Moldova, İzlanda, Ermenistan, Kazakistan, Liechtenstein

6. Torba: Azerbaycan, Lüksemburg, Malta, Faroe Adaları, Andora, San Marino


Elemelerde 9 grup olacak, 6 grup 6 takımdan, 3 grup ise 5 takımdan oluşacak.Şahsen ben Türkiye'nin 6 takımlı grupta yer alacağını düşünüyorum.O yüzden tahminimi ona göre yapacağım.

1.torbaya baktığımda, aslında bakmamaya çalışıyorum, eşleşmek istemeyeceğimiz takımlar var.İspanya, İngiltere, İtalya, Almanya ve Hollanda üst düzey takımlar.Bunlardan sıyrılırsak geriye Portekiz, Rusya, Fransa ve Hırvatistan kalıyor.Bu takımların hepsiyle başa baş mücadele edebiliriz.Fransa'nın isminin olmasına rağmen gruplarda ne kadar kötü performans sergileddiklerini düşünürsek korkmamız gerekmez.O yüzden bu 4 takımdan hangisi gelirse gelsin farketmez.Seçme şansımız olsaydı benim tercihim Hırvatistan olurdu.

3.torbada kalite bakımından daha zayıf takımlar var ama geçen senelerde karşılaştığımız takımlar olduğundan ne kadar zorlu takımlar olduğunu biliyoruz.Bosna-Hersek, Norveç, Finlandiya, Bulgaristan ve İsrail gibi deplasmanlar bizi çok zorlayacağından bu torbadan Avusturya çıkmasını isterim.

4.torbada olan takımlardan bazılarını geçmişte karşılaştığımız için tanıdığımız bir torba.Slovenya 2010 DÜnya Kupası bileti almış bir takım olarak yükselişteler.O dışındaki takımlar gelirse gelsin diyorum ama Belçika'dan da çekiniyorum.Tercihim Makedonya olurdu.

5.torbaya göz attığımızda Kazakistan veya Liechtenstein gelmesini tercih ederim.Diğer takımlarla eşleşirsek deplasmanda zorlandığımız için, özellikle "küçük" takımlara karşı, problem olabilir bizim için.

6.torbada bazı kişiler tarafından neden bu tür turnuvalara dahil edildikleri konusunda düşüncelerin ortaya çıkmasına neden olan milli takımlar var.Kim bunlar?Azerbaycan, Lüksemburg, Malta, Faroe Adaları, Andora, San Marino...En azından Azerbaycan çıksın da kardeş kardeş oynayalım.

Son olarak oluşturduğum grup;

  1. Hırvatistan
  2. Türkiye
  3. Avusturya
  4. Makedonya
  5. Kazakistan
  6. Azerbaycan
Bakalım hafta sonu çekilecek kura sonucunda nasıl bir grup oluşacak.Siz de grup tahminlerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails