16 Kasım 2010 Salı

Nico Hulkenberg, Yetenek-Para Savaşını Kaybetti

Formula 3 ve Gp2 şampiyonluklarının ardından Formula 1'e geçiş yapan, genç Alman pilot Nico Hulkenberg, Williams macerasının sona erdiğini açıkladı.
Aslında sezon ortasından itibaren beklenen bir durumdu; Williams takımının Nico yerine, Gp2'nin yeni şampiyonu Pastor Maldonado'yu düşündüğü uzun süredir kulislerde konuşuluyordu. Williams'ın Maldonado'yu istemesinin sebebi ise yetenekten ziyade, arkasında çok sağlam sponsorlarının olmasıydı.

Brezilya Gp'de kimsenin beklemediğini yaparak adeta uçarcasına attığı turlar sonucu pol pozisyonu kazandığında; "yeteneğim olduğunu gösterdim, bu sporda sırf para için bir pilotun gönderilmek üzere olması gerçekten çok acı bir durum. Bence; Rubens ile birlikte gayet iyi bir ikiliyiz ve takımın ihtiyacı olan tüm yeteneğe de sahibiz" şeklinde açıklama yapmıştı. Hatta Brezilya'da ki pol pozisyonu sonrasında Nico yerine Rubens Barrichello'nun gidebileceği bile konuşulmaya başlanmıştı.

Sezonu 23 puanla, 14. sırada bitiren ve takım arkadaşı Barichello'nun 24 puan arkasında kalan, Nico Hulkenberg için Williams macerası böylece bitmiş oldu. Manejeri; diğer takımların Nico için teklifte bulunduğunu ve Nico'nun gelecek sezon için kendisine kesinlikle bir koltuk bulacağını söylüyor.

Williams'ın efsane başkanı Frank Williams, Nico ile yaptığı açıklamada; "Öncelikle bu seneki sıkı çalışmaları ve bunun öncesinde kendisini Formula 1'e hazırladığı için Nico'ya teşekkür etmek istiyorum. Formula 3 ve GP2'deki şampiyonlukları ve F1'deki ilk senesinde onu desteklediğimiz için büyük gurur duyuyoruz. Williams'ta senelerdir spora yeni yetenekler getirmek için çalışıyoruz ve Nico'nun harika işler yapmayaca devam edeceğine inanıyoruz. Ona iyi dileklerimizi sunuyoruz ve umarız gelecekte yollarımız yine kesişir." dedi.

Nico ise; Williams'ta mutlu olduğunu, birliktelik devam etseydi mutluluğunun devam edeceğini, belirterek, tüm Williams F1 takımına teşekkürlerini sunmuş.

Diğer yandan ortalıkta kesin bir anlaşma bulunmamasına rağmen GP2 şampiyonu Pastor Maldonado'nun Williams'a imza atmasına kesin gözüyle bakılıyor. Ayrıca Venezuella petrol şirketi, olan ve Maldonado'nun sponsoru PDVSA'nın da Williams ile 15milyon€'luk bir ön-sponsorluk sözleşmesi imzalamış olduğu dedikoduları da alevlenmiş durumda.

Bakalım sezonun flaş isimlerinden Nico Hulkenberg'i seneye hangi renk tulumlar içinde izliyeceğiz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails