16 Kasım 2010 Salı

Juventus ve Del Piero'nun Geleceği

Juventus, Nedved'in futbolu bırakması sonrasında yeni bir yapılanmaya gitme kararı aldı. Efsane kadrosundan elde kalan tek elde kalan ve sözleşmesi bitecek olan Del Piero'ya 2 sene daha takımda kal, yeni oluşumun içinde bir bağdaştırıcı ol denildi. Hatta O futbolu bıraktığında yerini tutsun diye yüksek bonservis bedeli ödenerek Diego transfer edildi. Ama hiç biri "kaptan"ın yerini tutmadı. 36 yaşına gelmesine rağmen, Juventus; hala Del Piero varsa sahada güçlü ve korku salan bir ekipse; Del Piero yokken de klasik bir orta sıra takımından farksız, tadı tuzu olmayan vasat bir ekip halini alıyor.

Efsane Kaptan'ın bu sezon sonunda sözleşmesi bitiyor, 36 yaşında ki bir futbolcuya yıllık 3 milyon € vermek, açıkçası Juventus'un canını sıkıyor, fakat kaptanını da bırakmak istemiyor. Juventus'un şu an için Del Piero'dan istediği, biraz daha az maaşı kabul edip futbolu efsane olduğu siyah-beyaz forma altında bırakması. Diğer yandan da Amerika'dan ve Almanya'dan bazı ekipler şimdiden Del Piero'nun kapısında, Juventusla anlaşamamasını bekliyorlar. Del Piero'da en azından 1 sene daha futbol oynamak istediği için Juventus ile anlaşamaması halinde bu ekiplerden birine gitmeye sıcak bakıyor.

Juventus'da, çıktığı 647 maçta 278 gol atma başarısı gösteren, kaptanının sezon sonunda gitmesi ihtimaline karşılık B planı kulislerde dolaşmaya başlamış durumda. Real Madrid'in büyük ümitlerle transfer ettiği fakat bir türlü beklenen patlamayı gösteremeyen Benzema'ya, kaptan ile anlaşılamaması durumunda, eldeki bütün imkanlar kullanılarak siyah-beyazlı forma giydirilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails