9 Kasım 2010 Salı

Bülent Uygun(suz)

Federasyon, 'gizli' menajerlik dosyasının karara bağladı. TFF, başta Bülent Uygun olmak üzere birçok isme ceza verdi. Eskişehirspor teknik direktörü Uygun, 8 maçla cezalandırılırken, Ümit Karan, Koray Avcı, Murat Şahin, Serdar Özkan,Vokan Aslan ve Mehmet Sedef'e 4'er maç ceza verildi.

Tabiki burada ismi geçenlerin yaptığı bu iş futbolun etik kurallarına uymuyor, fakat bu isimler içinden 8 maç ceza almış olan Bülent Uygun'un ismi zaten son zamanlarda hiç etik bir olayın içinde geçmez oldu.

Sezon başından itibaren Bülent Uygun ismi medyada hep üst sıralardaydı. Önce Gaziantep'le anlaştığı duyruldu, sonra daha takımın başına geçip antremana bile çıkmadan sözleşmeyi fesh ettik, kafalarımız uymadı, hedeflerimiz farklı açıklaması yapıldı karşılıklı. Daha olayın ayrıntıları ortaya çıkmadan bir de baktık Bülent Uygun, Süper Lig'in yeni ekiplerinden Bucaspor'un başına geçmiş.
Lig yükselen takımlar için olmazsa olmaz bir kural olan; öncelikle ligden çıkmanı sağlamış olan oturmuş kadroyu koru, sonra bunun üzerine yerli ve yabancı takviyelerle güçlen kuralını hiçe sayarak, tam 24 transfere imza atarak sezonun transfer rekorunu kırdı.
Sezon başladığında; bu sezon ligde kalırsak, seneye orta sıralara oynayabilecek bir kadromuz var hatta 3-4 sene içinde yeni bir Sivasspor örneği yaratıp zirveye oynuyacağız şeklinde açıklamalar yaptı. 7. haftada ise takımını adeta yüz üstü bırakıp, Rıza Çalımbay'dan boşalmış olan Eskişehirspor'un teknik direktörlük koltuğuna oturdu. Buca'dan ayrıldığı gün Eskişehir'e imza atması nedeniyle hakkında suçlamada bulunuldu fakat bu işten de yırttı.
Sezonun ilk 7-8 haftasında bu kadar badireler atlatıp, gündemde kalan Bülent Uygun, hiç beklemenmiyen bir soruşturmadan, gizli menejerlik davasından suçlu bulunarak 8 maç ceza almış oldu.

Ama asıl sorulması gereken soru şu; gizli menejerliğin yanı sıra teknik direktörlük de yapan Bülent Uygun; Bucaspor'a transfer ettiği 24 oyuncudan acaba menejerlik komisyonu adı altında bir gelir elde etti mi, veya bu oyuncularla arasında geleceğe yönelik menejerlik anlaşmaları imzaladı mı?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails