11 Kasım 2010 Perşembe

Abu Dabi'de Artık Herşey Matematik

Hızlı başlıyan, şampiyonluk yarışında sezon içinde hiç kopma olmayan, liderliğin sürekli el değiştirdiği 2010 F1 sezonu artık son yarışa geldi. Şampiyonluk ihtimali bulunan, 1i mucize bekleyen, 4 pilot Abu Dabi'de mücadeleye hazır.

Fernando Alonso:246
Mark Webber:238
Sebastian Vettel:231
Lewis Hamilton:222

Lewis Hamilton
Abu Dabi'ye mucize aramak için gidiyor. Liderle arasındaki 24 puanlık farkı kapatabilmesi için mutlak kazanması gerekli fakat kazanması da yetmiyor. Hamilton'un şampiyon olabilmesi için; Alonso'nun puan almadığı, Webber'in en iyi 5 ve Vettel'in de en iyi ihtimalle 3. olması gerekiyor ve bu şartlar oluştuğunda Hamilton'a gerekli olan tek şey galip gelmek kalıyor.

Sebastian Vettel
Vettel'in şampiyon olabilmesi için yarışı mutlak suretle 1. veya 2. bitirmesi gerekiyor. Eğer kazanırsa, Alonso'nun en fazla 4. olmasını beklemek zorunda. Yarıştan 2. olarak ayrılırsa da şampiyon olabilmesi için Alonso'nun 8.likten, Webber'in ise 4.lükten yukarı çıkmamasını bekliycek.
Vettel için en karışık hesap; Vettel kazanır, Webber 2., Alonso 4. olursa 3 pilot eşit puana gelicek. Sezon içinde ki yarış derecelerine bakılacak; galibiyet, 2.lik ve 3.lük sayıları eşit olan Alonso ve Vettel'den, 4.lük sayısı fazla olan Vettel şampiyonluk ipini göğüslemiş olucak.
Fakat Vettel 2., Alonso 7. olursa; yine puanlar eşitlenmiş olucak fakat galibiyet sayısı fazla olan Alonso üstte yer almış olucak.

Mark Webber
Yarışı kazanması durumunda, Alonso'nun en iyi ihtimalle 3. olmasını bekliycek. 2. sırayı alması halinde ise Alonso'nun 4. olması Webber'e yetecek. Webber yarışı 3. sırada bitirirse, takım arkadaşı Vettel'in 2. ve Alonso'nun da 6.lıkta kalmasını bekliyecek.

Fernando Alonso
Alonso yarışı 1. veya 2. bitirdiği taktirde, diğer pilotların ne yaptığıyla ilgilenmeden şampiyon olacak. Yarışı Vettel'in kazanması halinde, 3.lük Alonso'ya yetecek. Alonso 4. olarak bitirirse, Vettel'in 2., Webber'in ise 3. olması kendisine yeter şart olucak.

Bakalım, Abu Dabi'de gülen taraf kim olucak; Ferrari'nin çifte şampiyonu Alonso mu? Red Bull'un genç yeteneği Vettel mi? Red Bull'un 2. pilotuyum diyip şampiyonayı birbirine katan yaşlı kurt Webber mi? McLaren'in hırçın çocuğu Hamilton mu?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails