3 Temmuz 2010 Cumartesi

Kahraman? Emek Hırsızı?

Uruguay-Gana maçının 120+1. dakikasında yaşananlar resmen futbolun nasıl son dakikaya kadar çekişmeli, mücadeleli bir oyun olduğunun kanıtı niteliğindeydi. Yorgunluğunda etkisiyle iki takımdan biri dönüşü olmayan bir hata yapacaktı ve hatayı yapan Uruguay oldu, kullanılan serbest vuruşta kafalardan seken topta Appiah'ın volesini, Luis Suarez önce çizgide ayaklarıyla çıkarttı daha sonra seken topa vurulan kafayı çizgi üzerinde eliyle uzaklaştırdı.

Pozisyonun ardından suçunu bilen Suarez itiraz bile etmeden penaltı ve kırmızı karta boyun eğdi ve soyunma odasına doğru yola çıktı. Mutlak gol olucak pozisyonu çizgiden çıkartan Suarez böylece takımına 120+1 de bir şans daha vermiş oldu. Penaltıda topun başına gelen Gana'nın yıldızı Gyan topu dışarı atınca maç penaltılara uzamış oldu. Penaltılarda 2 tane penaltıyı bariz şekilde çok kötü kullanan Gana, 1 penaltı kaçıran Uruguay tarafından elenmiş oldu.

Turnuvayı kapatma pahasına takımına maçın son saniyesinde bir şans daha kazandıran Luis Suarez şu an ülkesi için bir milli kahraman statüsüne yükselmiş durumda. Semih son dakikada Hırvatistan ağlarına yolladığı topla nasıl ülkemizde yere göğe sığdırılamadıysa aynı durum şu an da Suarez için geçerli. Gana adına bakıldığında ise Suarez bir emek hırsızı çünkü Gana'nın bariz gol pozisyonunu eliyle çizgiden çıkarttı ve maçın berabere bitmesini sağladı. Fakat işte bu noktada futbolun kuralları işin içine giriyor, Suarez'in çizgiden çıkarttığı top çizgiyi geçmediği için zaten daha gol değeri kazanmamıştı ve hakem kırmızı kart, penaltı ile gerekli cezayı da kesmiş oldu. Ayrıca o saniyeden itibaren maçın kaderi Gana'nın elindeydi, fakat Gyan penaltıyı kaçırdı.

Futbol böyle bir oyun işte 1sn önce siz sevinirken rakibinizin oyuncusunu aptallıkla itham ederken, 1sn sonrasında rakibiniz kahramanken siz aptallıkla itham ediliyor olursunuz. Sonrasında ise elden gelen tek şey rakibinizi emek hırsızlığıyla suçlamak oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails