24 Mart 2010 Çarşamba

Kimi Desteklesek ???

Spor taraftarları bir evlilikteki çocuklara benzer, ilişki kötüye gittikçe yada ayrılık vakti geldiğinde en çok çocuklar zarar görür. Futbol, basketbol gibi sporlarda genelde taraftarlık takımla bağlantılı olduğu için takım kötü gidince yıkılır taraftar isyan eder. Ama F1'de taraftarların bir kısmı pilotları tutarken bir kısmıda takımları tutar. Bu sebeple 2010 yılı F1 taraftarları için en kafa karıştırıcı ve pek çok hayal kırıklığının yaşanacağı yıl olucak gibi.

Ferrari taraftarlarının göz bebekleri olan, uğruna besteler yaptıkları efsaneleri Schumacher, bir anda ezeli rakipleri Mercedes'te pistlere geri döndü. Peşinde de yıllarca onu desteklemiş bazı hayranlarını da söktü getirdi peşinden. Şimdi yıllarca Ferrariyi desteklemiş bu insanlar Ferrari, Schumacher'i her geçtiğinde üzülmek zorunda kalıcaklar.
Yıllarca Mclaren-Mercedes'i desteklemiş olanlar için ise durum daha vahim. Önce takım 2 ayrı takıma dönüştü. Taraftarlar hangi takımı tutacaklarını şaşırmışlarken, Mercedes koltuğuna yıllardır düşman belledikleri bir Ferrari pilotu olan Schumacher oturdu. Şimdi Mercedes taraftarları yıllardır düşman belledikleri bir adamın kazanmasını isterlerken, diğer yandan da tuttukları takımın geçtiğimiz yıllarda diğer yarısı olan Mclaren'e karşıda bir düşmanlık beslemek zorundalar. Ayrıca Mercedes'in en güvendiği, şampiyonluğu getiren pilotu Jenson Button'da oraya kaçtı.

Jenson Button kendi başınada pek çok takipçisi olan bir pilottu ve takipçileri onun Mclaren'e geçmesine üzülmek yerine pek sevindiler, hemen siyah Mclaren T-shirtlerine büründüler. Herhalde bu sezon transfer olan pilotlar içinde destekçilerinin kafasını en az karıştıran pilot Jenson olucak.

Kesinlikle kafası en çok karışanlar ise İspanyol taraftarlar olucak gibi duruyor. Milli kahraman ilan ettikleri Alonso'nun Mclaren'e geçmesiyle nerdeyse bütün İspanya, Mclaren destekçisi olmuştu öyleki İspanya bankası Santander, Mclaren'in anasponsoru bile oldu. Bu sezon ise Alonso, Ferrari'de ve peşindeki bütün İspanyollarda arkasında. Daha ilk yarıştan bütün İspanyollar'ın Ferrari taraftarı olduğu yetmiyormuş gibi, Santander'de Mclaren'i bırakıp Ferrari arka kanadına geçti.

Sezon sonunda kazanan kim olur bilinmez ama, büyük ihtimalle sezon içinde takım-pilot gidişlerine göre takımlarını değiştiren pek çok taraftar görücez. Elbet hayal kırıklıkları olucak ama eskiden desteklediğin takımın yada pilotun şimdi desteklemekte olduğunu geçmesinden daha acı bir hayal kırıklığıda olamaz herhalde... Daha acı bir hayal kırıklığı için şunu düşünebiliriz aslında: Hakkinen'in son turda patlıyan motoru... İlk yarışı sıkıcı geçsede heyecanlı bir sezon bizleri bekliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails